Cultuuragenda Evenement K&C Brielle

Wij hebben onze vijf favoriete zomerfestivals op een rijtje gezet!

De zomer is echt van start gegaan! We mogen genieten van heerlijke temperaturen en daardoor hebben wij van de stichting Kunst En Cultuur Brielle – en ik denk ook jij – weer zin om lekker naar buiten te gaan. De zomermaanden betekent ook: festivals! En de leukste festivals volgens ons zijn dan ook de culturele evenementen waar eten, drinken, muziek, kunst en cultuur samen komen. Wij hebben onze vijf favoriete festivals voor jou op een rijtje gezet. Welke ga jij bezoeken deze zomer?

Dinsdag 8 augustus

1.      DansSalon

DansSalon Voorne trapt af met een zwoele Summer Swing editie bij de Brielsche Aap. Tijdens de DansSalon trekt de PlatenDraaier oude krakers uit de koffer van de sterren van weleer. Het wordt een gezellige dansmiddag voor ouderen waarbij plezier, ontmoeting, dans en muziek centraal staan. Muziek van toen voor de dansers van nu!

Koop hier je tickets >

Vrijdag 18 & zaterdag 19 augustus

2.   Dé openlucht bioscoop van Brielle op de Brielsche Aap!

Voor een film kun je natuurlijk terecht in de vele bioscoopzalen maar in de zomer is het tijd om de mooiste films te bekijken tijdens dé openluchtbioscoop van Brielle. De openlucht bioscoop staat garant voor zwoele zomeravonden met de mooiste films op groot scherm. Dit jaar kan je genieten van de volgende films: Licorice Pizza, Chef (met foodtrucks), Yesterday en de jeugdfilm Berend Botje met een kidsbieb activiteit.

Dus wil jij relaxed met een drankje en hapje genieten van een zwoele zomeravond en een bijzondere film? Dat kan dan deze zomer en de toegang is ook nog een keer gratis!

Meer info >

Zaterdag 2 september

3.    Kunstmarkt

Loop langs schetsen, schilderijen, beeldhouwwerken, sieraden en keramiek.

Op zaterdag 2 september, is het plein voor de Sint-Catharijnekerk voor één dag het Montmartre van Den Briel. Zo’n 46 kunstenaars met elk een eigen stijl en specialisatie stellen in en op het plein voor de Sint-Catharijnekerk hun werk ten toon. Bekijk en koop een mooi kunstwerk, en geniet van livemuziek van Chris Grem (ook te zien in BREStheater op zaterdag 2 maart) en Soundwaves.

Meer info >

Zaterdag 9 september

4.     Open Monumentendag

Vestingstadje Brielle staat bekend als een echt monumentenstad. Daarom is er op Open Monumentendag van alles te beleven!

Je kan naast het bezoeken van de 25 monumenten ook genieten van optredens van o.a. de band MultiFocals. Daarnaast zal er een voorstelling zijn van Anne Rats en een lezing van Evgeniy Lechenko in de St. Catharijnekerk!

Vrijdag 15 en zaterdag16 september

5.      De jubileumeditie van Jumbo Big Band Festival!

Het Jumbo Big Band Festival is dit jaar maar liefst 2 dagen! Op het podium op de Markt bij de Hoofdwacht kan je dus 2 dagen genieten van regionale big bands als Sea Sound Bigband, Q Big Band, Big Fun Band, Delta Swing Band en de Big band van Libertatis.

Op vrijdagavond zal niemand minder dan Shirma Rouse met Big Band o.l.v. Jan van Duikeren optreden en op zaterdagavond zal de New Cool Collective optreden. De perfecte afsluiting van de zomer zouden wij zeggen! Ben jij er ook bij?