Cultuur op school

 In Brielle stimuleren wij kinderen hun creatief vermogen en verbeeldingskracht te ontwikkelen. Kunst en Cultuur Brielle, scholen en cultuuraanbieders vormen de Culturele Commissie Primair Onderwijs (CCPO). Daarnaast kent het voortgezet onderwijs een talentontwikkelingsprogramma .

Aanbod

Ons aanbod voor scholen bestaat uit het cultuurmenu voor het Primair Onderwijs (CCPO) en aparte activiteiten voor het Voortgezet Onderwijs. Het cultuurmenu is samengesteld uit theaterbezoek (KijkKunst), workshops op school (DoeKunst) en de beleving van lokaal erfgoed (Erfgoedspoor).

Met de CCPO bieden we een gestructureerd cultuureducatief aanbod voor de groepen 1 t/m 8 (en vergelijkbare groepen in het speciaal onderwijs). Het doel is dat elke leerling (±1500 in Brielle) minimaal twee maal in de schoolloopbaan in aanraking komt met alle acht disciplines:

drama | muziek | theater | literatuur | audiovisuele kunsten | nieuwe media | cultureel erfgoed | beeldende kunst | dans

Lees meer over de CCPO (hoe werkt het, waarderingsformulieren, regels en wat is er te leen), de CCVO en Cultuureducatie met Kwaliteit in de Aanvullende Informatie.

Erfgoedspoor

Erfgoededucatie is te vinden in de kerndoelen voor het primair onderwijs onder het leergebied Kunstzinnige Oriëntatie. Middels het Erfgoedspoor verwerven de leerlingen enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed. (Kerndoel 56). Erfgoed is een verzamelnaam voor sporen uit het verleden die zichtbaar en tastbaar zijn in het heden en die een samenleving de moeite van het bewaren waard vindt.

Klik op onderstaande items voor informatie en links naar lesbrieven.

Voortgezet Onderwijs

We zijn bezig met het creëren van cultuuraanbod voor het voortgezet onderwijs. Eén van de projecten die op stapel staan, in samenwerking met de jonge groep cultuurmakers van Taylor Made, is Op Maat Gemaakte Kunst.

‘Op Maat Gemaakte Kunst’ gaat in september van start in BREStheater en op de scholen voor voortgezet onderwijs. Naast een inspirerende voorstelling, krijgen de leerlingen een workshop in drama, creatief schrijven, zang of dans. En dan ook nog de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen in een vervolgtraject.

Mail voor meer informatie: mariannedirks@kunstencultuurbrielle.nl

Agenda

De agenda van Cultuur op School wordt continu gevuld met voorstellingen en activiteiten waarvan de data vaststaan.

No items found
Uitklappen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

    En ontvang het laatste nieuws over kunst en cultuur in Brielle wekelijks in je inbox.

    Ben je Cultuurmaker? Klik hier!