Cultuur op school

 In Brielle stimuleren wij kinderen hun creatief vermogen en verbeeldingskracht te ontwikkelen. Kunst en Cultuur Brielle, scholen en cultuuraanbieders vormen de Culturele Commissie Primair Onderwijs (CCPO). Daarnaast kent het voortgezet onderwijs een talentontwikkelingsprogramma .

Aanbod

Ons aanbod voor scholen bestaat uit het cultuurmenu voor het Primair Onderwijs (CCPO) en aparte activiteiten voor het Voortgezet Onderwijs. Met de CCPO bieden we een gestructureerd cultuureducatief aanbod voor de groepen 1 t/m 8 (en vergelijkbare groepen in het speciaal onderwijs). Het doel is dat elke leerling (±1500 in Brielle) minimaal twee maal in de schoolloopbaan in aanraking komt met alle acht disciplines:

drama | muziek | theater | literatuur | audiovisuele kunsten | nieuwe media | cultureel erfgoed | beeldende kunst

Briels Aanbod Primair Onderwijs

Erfgoededucatie is te vinden in de kerndoelen voor het primair onderwijs onder het leergebied Kunstzinnige Oriëntatie. Middels het Erfgoedspoor (Briels Aanbod) verwerven de leerlingen enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed. (Kerndoel 56). Erfgoed is een verzamelnaam voor sporen uit het verleden die zichtbaar en tastbaar zijn in het heden en die een samenleving de moeite van het bewaren waard vindt.

Klik op onderstaande items voor informatie en links naar lesbrieven.

Feestjaar Brielle 2022

JUBILEUMJAAR Brielle 2022: VERBINDEN IN VRIJHEID VOOR IEDEREEN!

We schrijven 1 april 2022. Brielle 450 jaar. Brielle herdenkt en viert onze vrijheid. Samen maken zij een groots feest voor en door alle Briellenaren. Het thema is verbinden in vrijheid voor iedereen. Vrijheid is natuurlijk, maar niet vanzelfsprekend. Die vrijheid wordt nog dagelijks bevochten. We moeten onze vrijheid koesteren, met elkaar. Daarom willen zij vrijheid een veelkleurige stem meegeven met een boeiend en inspirerend programma.

Uiteraard werkt de CCPO Brielle hier aan mee. Wij ondersteunen en faciliteren voor de scholen en lokale makers het extra aanbod voor komend schooljaar.
In overleg met Kunstgebouw vindt het reguliere programma in de eerste helft van het schooljaar plaats, zodat in de tweede helft van het schooljaar ruimte is voor de viering van 2022.

Dit doen wij met een Briels project en met een uniek participatie project in samenwerking met het Rotterdams Philharmonisch orkest.

Klik voor info:

Vrij en Verbonden

i.s.m. Het Rotterdams Philharmonisch orkest (RPHO)

Aanbod Voortgezet Onderwijs

We zijn bezig met het creëren van cultuuraanbod voor het voortgezet onderwijs. Eén van de projecten die op stapel staan, in samenwerking met de jonge groep cultuurmakers van ‘Taylor Made’ (onder leiding van Brandon Taylor’, is Op Maat Gemaakte Kunst.

‘Op Maat Gemaakte Kunst’ gaat in september van start in BREStheater en op de scholen voor voortgezet onderwijs. Naast een inspirerende voorstelling, krijgen de leerlingen een workshop in drama, creatief schrijven, zang of dans. En dan ook nog de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen in een vervolgtraject.

Mail voor meer informatie: mariannedirks@kunstencultuurbrielle.nl

Lees meer over de CCPO (hoe werkt het, waarderingsformulieren, regels en wat is er te leen), de CCVO en Cultuureducatie met Kwaliteit in de Aanvullende Informatie.

Agenda

De agenda van Cultuur op School wordt continu gevuld met voorstellingen en activiteiten waarvan de data vaststaan.

No items found
Uitklappen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

    En ontvang het laatste nieuws over kunst en cultuur in Brielle wekelijks in je inbox.

    Ben je Cultuurmaker? Klik hier!