Cultuuragenda Wandeling Geen

Wandeltocht Historisch Brielle

Al wandelend door de stadskern van Brielle komt de historie weer tot leven.

In samenwerking met vele organisaties uit Brielle heeft de Stichting Samenwerkende Wandelgroepen Brielle een unieke wandeling door historisch Brielle uitgezet.

De routes lopen door de stadskern van Brielle, maar ook door de omgeving. Je komt door de dorpskernen Zwartewaal en Vierpolders. Zo kun je kennismaken met de vesting Brielle, met haar ravelijnen, bastions, wallen, beren en kanonnen. Maar ook buiten de vesting kom je veel geschiedenis tegen.

Wat te denken van de plaats waar in juli 1572 19 monniken, de Martelaren van Gorcum, zijn opgehangen. De routes gaan voor het overgrote deel over verharde wegen, die goed begaanbaar zijn. Onderweg zijn diverse rustmogelijkheden met toiletvoorzieningen.

Twee rustplaatsen zijn zonder meer uniek te noemen. De route komt door de prachtige Bedevaartskerk Heilige Martelaren van Gorichem en gaat tevens door de protestante Sint Catharijne Kerk.

Afhankelijk van de tijd die je over jouw route gaat doen, heb je wellicht nog een mogelijkheid om even te genieten van Brielle. Er is natuurlijk veel meer te zien dan wat tijdens de wandeltocht voorbij gaat komen.

Inschrijven

Inschrijven gebeurt online, via www.wandel.nl. Je kunt je inschrijven tot en met 23 september 17.00u. Mocht het onverhoopt zo zijn dat door coronamaatregelen de wandeltocht geen doorgang kan vinden, dan zullen de inschrijfkosten minus € 0,50 administratiekosten worden geretourneerd.

Inschrijftarief – Het inschrijftarief voor dit evenement bedraagt €6,00 voor leden van KWBN, en €7,00 voor niet leden. Het inschrijfgeld voor kinderen t/m 12 jaar bedraagt € 3,50.

Bereikbaarheid

AUTO – Voor het parkeren van uw auto volgt u de borden richting start en parkeerlocatie. Uw auto kunt u gratis parkeren naast de startlocatie.

BUS – Vanuit de richting Rotterdam is er een frequente busverbinding vanaf het metrostation Spijkenisse (buslijn 403) naar de bushalte Brielle Nieuwland, gelegen op een paar honderd meter van de startlocatie.

METRO – Spijkenisse op haar beurt is bereikbaar met de metro. Vanuit de richting Rockanje dezelfde buslijn. Ieder halfuur naar Brielle Nieuwland.

FIETS – Komt u op de fiets dan kunt u die stallen op het parkeerterrein nabij de Brielsche Aap.

Inschrijven

Evenement info

Datum: zaterdag september 24 2022
Tijd: Hele dag
Locatie: Start: Brielsche aap