20-01-2023Aanbod VO, Cultuur op school CCVO K&C Brielle

Vrij en Verbonden op Voorne

Vrij en Verbonden op Voorne

Leerlingen van Helinium, Bahurim, Maerlant College en Yuverta hebben voor het educatieve project ‘Vrij en Verbonden’ workshops animatie of spoken word gevolgd en sluiten dit project op 26 en 27 januari af in De Doelen te Rotterdam. Met dit project onderzoeken én vieren ze de verbondenheid op Voorne aan Zee.

 

Met de woorden vrij en verbonden daagden het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het International Film Festival Rotterdam leerlingen uit om antwoord te geven op de vraag wat vrijheid en verbondenheid betekent. Voor ieder persoonlijk en met elkaar. Alle bij deze voorstelling betrokken jongeren zijn makers. Sommigen maakten speciaal voor dit project, met artiesten van productiehuis Flow, persoonlijke spoken word teksten. Anderen maakten heel bijzondere animatiefilms over dit onderwerp bij Digital Playground.

 

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest heeft de componist David Dramm gevraagd om voor Vrij & Verbonden een nieuwe compositie te schrijven, waarbij hij vanaf het begin nauw samenwerkt met spoken wordt artiest Y.M.P en filmmaker Kris Kobes. VJ-specialist Elsbeth van Noppen zorgt voor de verbinding van de filmanimaties. Martin Baai is regisseur.

Geschreven door:

No items found

No items found

Evenement info

Datum: vrijdag januari 27 2023
Tijd: 
Locatie: De Doelen te Rotterdam

Lees verder

No items found