25-01-2022Cultuuragenda Festival Geen

Nederlandse Vestingstedendagen

Brielle is twee dagen lang het unieke decor van een grote happening:
de Nederlandse Vestingstedendagen, een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Vereniging Nederlandse Vestingsteden.

Dit spectaculaire evenement in een historische setting trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers. Ridderspelen, kanonniers, schutterijen, ambachtslieden, troubadours, gildes en prachtige oude schepen geven de vestingstad een weekend lang een heel ander uiterlijk. Historische gebeurtenissen worden nagespeeld en velen zijn gekleed in de klederdracht van toen.

Samen met de vele vertegenwoordigers uit de andere vestingsteden van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden maakt Brielle er een geweldig historisch spektakel van. Twee dagen lang gaan de poorten open en kunt u zich wanen in een historische vesting.

Op de zaterdag is er tevens een kunstmarkt bij en in de Sint-Catharijnekerk.

Kijk voor meer informatie en het programma: www.beleefbrielle.nl/nl/vestingstedendagen

Open Monumentendag

Vanwege bovenstaande wordt Open Monumentendag in 2022 in Brielle niet door Stichting Kunst en Cultuur Brielle georganiseerd. Er zijn wel panden die op zaterdag 10 september  hun deuren openen zoals:

  • De Brielse Boer, Maasdijk 18, Zwartewaal
  • Sjoel Brielle – de voormalige synagoge van Brielle, Turfkade 16, Brielle

En sommige historische panden zijn open vanwege de Vestingstedendagen, zoals het Arsenaal aan de Rozemarijnstraat, het Kruithuis op de vestingwal, korenmolen ’t Vliegend Hert en natuurlijk het Historisch Museum.

De organisatie van de Nederlandse Vestingdagen ligt in handen van de 1 April Vereniging, in samenwerking met Gemeente Brielle. Daarnaast zijn vele organisaties en verenigingen betrokken bij onderdelen deze dagen.

Evenement info

Datum: zaterdag september 10 2022
Tijd: Hele dag
Locatie: Binnenstad Brielle