Cultuuragenda Kunst Geen

Kunstmarkt tijdens Vestingstedendagen

Maar liefst 39 kunstenaars met elk een eigen stijl en specialisatie stellen hun werk ten toon.

Loop langs schetsen, schilderijen, beeldhouwwerken, sieraden en keramiek.

Tijdens de vestingstedendagen, op zaterdag 10 september, is het plein voor de Sint-Catharijnekerk voor één dag het Montmartre van Den Briel. Zo’n 40 kunstenaars met elk een eigen stijl en specialisatie stellen in en op het plein voor de Sint-Catharijnekerk hun werk ten toon. Koop een mooi kunstwerk, laat je portret tekenen door een sneltekenaar en geniet van live muziek van de Franse chansonnière Julie Huard (die komend seizoen ook in BREStheater zal optreden).

Het plein voor de Sint-Catharijnekerk is voor één dag het Montmartre van Den Briel. En: ook dit jaar loopt de kunstmarkt door tot in de Sint-Catharijnekerk.

Sketchcrawl
Samen tekenen op locatie! De bedoeling van een sketchcrawl (overgewaaid vanuit Amerika) is zoveel mogelijk mensen aan het tekenen te krijgen. Het maakt niet uit wat je leeftijd is (kinderen kunnen ook meedoen!) en hoe je tekent. Je neemt je eigen tekenspullen mee en zoekt een leuke plek om te tekenen, bijvoorbeeld ergens op de wallen tijdens de vestingstedendagen!
De start en sluiting van het gratis evenement is op de kunstmarkt bij kraam 01. Starten kan de hele dag vanaf 11.00. Om 16.00 uur sluit de Kunstkring de SketchCrawl af bij de kraam en ze leggen dan alle resultaten neer zodat iedereen ze kan bekijken. Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

Organisatie
De kunstmarkt tijdens de Nederlandse Vestingstedendagen wordt georganiseerd door  Kunstkring Voorne, Kunstwerk Westvoorne, onafhankelijke Brielse kunstenaar(s), de Brielse Belangenvereniging en Stichting Kunst en Cultuur Brielle.

Programmaboekje

Het programmaboekje vind je hier.

Evenement info

Datum: zaterdag september 10 2022
Tijd: 11.00 - 17:00 uur
Locatie: Catharijnehof, Brielle