25-02-2022Cultuuragenda Evenement, Kunst Geen

Veiling BKR-expositie

Honderden schilderijen, voorheen in bezit van de gemeente en gestald op de zolder waar niemand ze kon zien, hangen al enige tijd aan de wanden van de Infirmerie om geveild te worden aan de hoogste bieders. Ze worden op 9 april om 13.30 uur daar geveild, op Rozemarijnstraat 42. Van maandag 4 april tot en met vrijdag 8 april worden de deuren nog een keer open gesteld voor geïnteresseerden die de schilderijen in december nog niet gezien hebben of ze graag nogmaals willen bekijken. 

Van 8 t/m 20 december 2021 kon iedereen met interesse de schilderijen komen bekijken, waaronder meer dan 70 werken van de Brielse kunstenaar Piet Middelhoek. De schilderijen vallen onder de zogenaamde ‘Beeldende Kunstenaars Regeling’, waarmee kunstenaars in de jaren ‘60, ‘70 en ‘80 tegen inlevering van kunstwerken een inkomen konden verwerven.

Meer dan 40 jaar waren de schilderijen daarom gemeentelijk bezit. De tijd is nu rijp voor nieuwe eigenaren. Naast schilderijen uit de BKR-regeling worden ook andere, in de loop der jaren in eigendom van de Gemeente Brielle, verkregen schilderijen tentoongesteld en na afloop van de expositie geveild. De veiling stond eerst gepland op 22 januari, maar is nu, vanwege de coronamaatregelen, verplaatst naar april. De precieze datum is nog niet bekend.

Voorafgaand aan de veiling is er nog een expositie van de stukken van maandag 4 april tot en met vrijdag 8 april, wederom in de Infirmerie, van 13.30 uur tot 16.00 uur. Geïnteresseerden kunnen ze dan nog een keer komen bekijken.

Informatie is verkrijgbaar via  info@kunstencultuurbrielle.nl