Cultuuragenda Theater, Wandeling Geen

Try-out StoryTrail Theaterwandeling Brielle

Ontdek het kloppend hart van de Nederlandse Republiek

Op zondag 20 augustus komt Theatergezelschap Stadsavonturen naar Brielle voor de try-out van een gloednieuwe StoryTrail Theaterwandeling. Dwalend door de stad neemt acteur Franciscus je mee naar de geboortejaren van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden.

Dit is geen gewone stadswandeling. Samen met verteller Franciscus duik je in een meeslepend historisch avontuur. Je beleeft de Tachtigjarige Oorlog, de Gouden Eeuw, het Rampjaar en de Slag bij Kijkduin (Den Helder). En je ontdekt welke rol Den Briel daarin speelde.

In de verhalen ontmoet je Geuzen en Spanjaarden, prinsen, koningen, handelaars, uitvinders en spionnen. En je maakt kennis met de legendarische Brielse admiraals Tromp en De Witt.

Welke stad was in de 16e en 17e eeuw het kloppend hart van de jonge Republiek? Was het Den Haag? Amsterdam? Of toch het kleine maar dappere Brielle? Ga mee, duik in de machtige stadsgeschiedenis en oordeel zelf!

De StoryTrail Theaterwandeling Brielle begint op zondag 20 augustus 2023 om 14:00 uur.  Voor deze try-out voorstelling betaal je het gereduceerde tarief van € 9,- (kinderen: € 6,-). Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/brielle.

Deze voorstelling werd geïnitieerd door het Historisch Museum Den Briel in samenwerking met de Gidsengroep Brielle. De voorstelling sluit aan op de tentoonstelling ‘De Overwinning na het Rampjaar 1672 – Spionnen van de Engelse Koning’ in het Historisch Museum Den Briel.

 

Ik wil reserveren >
Terug naar de cultuuragenda >

Evenement info

Datum: zondag augustus 20 2023
Tijd: 
Locatie: Historisch Museum Den Briel,