Cultuuragenda Wandeling Geen

Storytrail Theaterwandeling

Inname van Den Briel’ 

Op zaterdag 2 en zondag 3 april komt Theatergezelschap Stadsavonturen naar Brielle met een gloednieuwe StoryTrail stadswandeling. Wandelend door de stad laat de verhalenverteller je beleven hoe Den Briel in 1572 werd bevrijd van de Spaanse overheersing.

Op 1 april verloor Alva zijn Bril. Nou ja: zijn Briel, bedoelen we dan natuurlijk. Hoe dat precies ging, ontdek je tijdens de StoryTrail stadswandeling: een historische rondleiding en een verteltheatervoorstelling in één. Samen met de verteller maak je de meeslepende gebeurtenissen van 450 geleden mee, zo levensecht dat het wel lijkt of je zelf opeens in de schoenen staat van een Watergeus. Of een Spanjaard. Of een Brielse burger.

De verteller brengt het verhaal van de inname van Den Briel met vaart, humor en liefde voor de stad. Zo ervaar je de geschiedenis op een manier die je nooit meer vergeet.

De speciale StoryTrail stadswandeling Den Briel begint op zaterdag 2 april en zondag 3 april 2022 om 12:00, 12:45, 14:30 en 15:15 uur. De wandeling duurt ongeveer 30 minuten. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling/brielle. Tickets kosten € 2,- per persoon.

Deze StoryTrail stadswandeling kwam tot stand in samenwerking met de 1 April Vereniging.

Evenement info

Datum: zaterdag april 2 2022
Tijd: Verschillende starttijden
Locatie: