Cultuuragenda Lezing Geen

Semana Santa

André Schröder over de Semana Santa. André neemt ons mee naar de fascinerende en kleurrijke wereld van de Semana Santa in Andalusië. Hij doet dit via drie video’s over de drie processies die zij bezochten, tussendoor vertelt hij over zijn eigen ervaringen.

Semana Santa

De Semana Santa is de in Spaanstalige landen gebruikte benaming voor de Goede Week, de week voor Pasen, die daar uitbundig wordt vormgegeven. . In Spanje en Zuid-Amerika trekken processies uit die in een barokke vormgeving en met groots vertoon het lijden van Christus en Maria in de straten zichtbaar maken. Kenmerkend zijn de grote beeldengroepen die op vergulde platformen (paso’s) worden rondgedragen. Deze processies zijn in essentie boeteprocessies. Er lopen steevast boetelingen in mee, die kleding dragen met puntvormige maskers, om de anonimiteit te waarborgen.

Vrijzinnigen Kerk

De Vrijzinnigen is het kerkje aan de Kerkstraat, die organiseren naast kerkdiensten ook veel andere activiteiten, voornamelijk interessante sprekers over tal van filosofiscche, maatschappelijke, kunsstzinnige onderwerpen.

 

Ga terug naar de cultuuragenda >

Evenement info

Datum: zondag april 2 2023
Tijd: 10.00
Locatie: Vrijzinnigen Brielle