Cultuuragenda Lezing Geen

Open Leesclub

Met elkaar “Het zwijgen van Maria Zachea” van Judith Koelemeijer bespreken en naar het auteursbezoek.

Donderdag 16 september bezoekt auteur Judith Koelemeijer het Cultuurhuis Nieuwe Veste. Tijdens deze avond vertelt Judith over het schrijverschap en haar boeken.

Als voorbereiding op dit bezoek wordt één van haar boeken, “Het zwijgen van Maria Zachea”, dinsdag 7 september besproken tijdens de Open Leesclub in Brielle.

Bij aanmelding voor de Open leesclub ontvang je een exemplaar van dit boek, wat je zelf leest. Nadat iedereen het boek gelezen heeft komen jullie samen in de bibliotheek om het boek te bespreken. Tijd om ervaringen met elkaar te delen! De bespreking van het boek gaat aan de hand van een leeswijzer met achtergrondinformatie, tips en boeiende discussievragen. Deze ontmoeting geeft je andere inzichten, brengt je op nieuwe ideeën en geeft stof tot nadenken. Maar bovenal is een leesclub gezellig bij uitstek en dé plek om andere booklovers te ontmoeten.

Over Judith
Judith Koelemeijer (1967) schreef als kind al graag verhalen. In 2001 brak zij door met haar debuutroman Het zwijgen van Maria Zachea, die in 2001 verscheen. Van deze familiegeschiedenis werden meer dan 250.000 exemplaren verkocht en het boek werd bekroond met de NS publieksprijs in 2002, het Gouden Ezelsoor in 2003 en de Zaanse Cultuurprijs.
Daarna volgden o.a. bestsellers Anna Boom en Hemelvaart.
Op dit moment werkt Judith aan een omvangrijk project: de biografie van de Joodse schrijfster Etty Hillesum (1914-1943).

Bijzonderheden

  • Datum: dinsdag 7 september 2021
  • Locatie: Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES Brielle
  • Aanvang: 13.00 uur
  • Toegang € 10,- / € 7,50 voor bibliotheekleden, inclusief een exemplaar van het boek* Het zwijgen van Maria Zachea & toegang tot het auteursbezoek op donderdag 16 september 2021
Info & Aanmelden

Evenement info

Datum: dinsdag september 7 2021
Tijd: 13:00 uur
Locatie: Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES