Cultuuragenda Kunst Geen

Opening zomexposities Sint-Catharijnekerk

Deze zomer zijn er twee exposities te bezichtigen in de Sint-Catharijnekerk

De schilderijen van Cristina Vaudo en de steenvormen van Corrie van der Heiden zijn de hele zomer in de Catharijnekerk te zien. De opening door burgemeester Gregor Rensen vindt plaats op 2 juli om 14.00 uur.

Schilderijen van Cristina Vaudo 

Cristina is geboren op 6 mei 1957 in Gaeta (Italië). Met haar ouders emigreerde ze naar Nederland. Ze volgde na de HAVO de avondschool Mo-akte tekenen en lessen aan de vrije academie in Rotterdam. Ze werkt part time als programmamaker bij Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.

In 2016 begon ze het “Aanschuifatelier” in Brielle waar mensen hun schildertalent kunnen ontwikkelen. Het Aanschuifatelier is inspirerend, je
kijkt bij elkaar en leert van elkaar. Al doende leer je en Cristina geeft hulp en tips waar nodig. Het geeft haar veel voldoening om de groei te zien in het werk
van de deelnemers. Daarnaast geeft ze regelmatig workshops aan kinderen en volwassenen, in bibliotheken, theaters, buurthuizen enz.

Cristina Vaudo werkt niet uitsluitend vanuit haar gevoel. Zij laat zich ook inspireren door betekenisvolle teksten en situaties in de samenleving die haar raken. Poëzie over liefde en dood is een inspiratiebron.
Ook uit onverwachte bijzondere ontmoetingen die haar aan het denken zetten en haar een andere kijk op het leven geven put ze inspiratie. Zij schildert met een losse toets, haar grote, vaak figuratieve olieverfdoeken hebben met de natuur en de mens te maken. Maar ook haar expressieve abstracte olieverfschilderijen zijn kleurrijk en bezitten veel gelaagdheid.
Zij schildert spontaan datgene wat haar aangrijpt en geeft ook aan het “onverwachte” ruimte in haar werk. Liefde, woede, lust en passie zijn de motor van het scheppende vermogen. Zonder deze emoties kan zij niet schilderen.
Cristina Vaudo: email@cristinavaudo.nl

Steenvormen van Corrie van der Heiden:

Na het beëindigen van mijn werkzaamheden als sociaal psychiatrisch verpleegkundige in de ambulante psychiatrie, door het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, ontstond er ruimte om me op het creatieve
vlak te oriënteren en ontwikkelen.

Iets maken, ontwerpen, creëren heeft een magisch uitdagend karakter voor mij. Handvaardigheid is mij in de genen meegegeven. Na een periode van schilderen en zilversmeden kwam ik 3 jaar geleden in aanraking met beeldhouwen.

Sedertdien volg ik workshops bij Nell Boerma en ben ik enthousiast aan het beitelen, schaven en polijsten.  Het proces van wording is een samenspel van gewenste vorm en wat de steen zelf prijs wil geven, m.a.w. de vorm van het natuurlijke steenstuk, de onverwachte breuklijnen/butsen/cohesie ervan bepalen de mogelijkheden/moeilijkheden.
Het samenspel daartussen is een boeiend proces met verrassende resultaten.
De steensoorten waarmee ik werk zijn speksteen-albast-serpentijnseleniet.
Ik hoop nog vele jaren met deze materie te blijven werken en bekwamer te worden in vormgeven.