KijkKunst Kunstgebouw Geen

Mission Symphonic

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest
Discipline muziek, Groep 7 en 8

Dit jaar gaan groep 7 en 8 met de bus naar Rotterdam!

Met het muziekproject Mission Symphonic maken leerlingen kennis met de wereld van de klassieke muziek. Ze leren de muziek van toen op een eigentijdse manier kennen. Een project vol met muziek en een spannend verhaal.

In de verschillende onderdelen van Mission Symphonic gaan leerlingen zelf aan de slag met symfonische muziek, zowel online als live in de Grote Zaal van De Doelen.

Tijdens Mission Symphonic oefenen de leerlingen via de online methode van ZangExpress verschillende muziekstukken uit de missie. Voor wie nog meer wil ontdekken over de verschillende muziekstukken en hun componisten én de muzikale code wil kraken, zijn er de lessen van LessonUp met filmpjes vol muziek en leuke quizvragen.

Daarna komt de hoofdmissie: de totaalbeleving van het volledige symfonieorkest in de Grote Zaal van De Doelen. Deze kennismaking met alle helden uit het orkest maakt steeds weer grote indruk op leerlingen én leerkrachten.

Een ongekend groots muzikaal avontuur!
Dit project kan aansluiten bij: (klassieke) muziek, zingen, muziekinstrumenten, culturele en maatschappelijke vorming.

Het lesmateriaal wordt ongeveer drie weken voor de voorstelling toegezonden aan de school. Alle informatie over dit project, waaronder het rooster, vindt u op dkk.kunstgebouw.nl.