Cultuuragenda Lezing Geen

Meiden, dames, juffrouwen vrouwen uit de geschiedenis van Voorne

Op 8 maart 2024 is het weer Internationale Vrouwendag. In het kader daarvan hebben wij een lezing passend bij dit thema gepland op zaterdag 9 maart 2024 in het Bolwerk.

Als we aan vrouwen van Voorne denken komt al snel de naam van Jacoba van Beieren naar boven. Maar was zij nu echt bijzonder? In de archieven komen we vrouwen tegen, die in tijden dat de man domineerde, zelf best veel in hun mars hadden, moeilijkheden overwonnen of publiek gehoor vonden. Eva Lassing, een (inmiddels gepensioneerd) medewerker van het Streekarchief Voorne-Putten, heeft jaren onderzoek gedaan en is veel interessante vrouwen van allerlei pluimage in het verleden van onze regio tegengekomen. Tijdens deze lezing maakt u kennis met een aantal van hen.

Na afloop van de lezing (ca. 15.30 uur) houdt de Wereldwinkel Brielle ter plaatse een verkoop van vrouwenbeeldjes en artikelen gemaakt door bijzondere vrouwen.

Evenementeninfo:

  • Locatie: Het Bolwerk, M.H. Trompstraat 135 Brielle
  • Wanneer: zaterdag, 9 maart 2024
  • Tijd: 14.00 uur, zaal open 13.00 uur
  • Tickets:  € 7,= per persoon, inclusief kopje koffie/thee bij binnenkomst (de consumpties tijdens de pauze zijn wel voor uw rekening). Betalen per pin aan de zaal op de dag van de lezing.
  • Reserveren: is noodzakelijk. U kunt dit doen met opgave van het aantal personen via welzijnouderen@catharina.nl of per telefoon 0181 728281. De reservering sluit op donderdag 7 maart 2024 om 17.00  uur.
  • Voor wie: de lezing is voor iedereen toegankelijk.

Evenement info

Datum: zaterdag maart 9 2024
Tijd: 14:00
Locatie: Het Bolwerk