Cultuuragenda Lezing Geen

Lezing Charles Groenhuijsen

Als spreker bestrijkt hij een breed scala aan onderwerpen. Hij voelt zich thuis in onderwerpen over economie, politiek, wetenschap en innovatie.

Voor veel Nederlanders blijft Groenhuijsen ‘Mister America’. Hij heeft sinds 1986 alle presidentiële verkiezingen verslagen en vijf boeken over de VS geschreven.
“Natuurlijk is er de modder gooierij en zie je talloze gemene Tv-spotjes, maar bij deze verkiezing wordt de machtigste man of vrouw ter wereld gekozen. Het gaat over de toekomst van Amerika én de wereld. Wat een heerlijk spektakel!”

Een ander onderwerp dat Groenhuijsen na aan het hart ligt is de wereldeconomie. Groenhuijsen spreekt hier bevlogen over.
En er zijn natuurlijk grote problemen in de wereld. Maar in zijn – met veel filmpjes en foto’s geïllustreerde – lezing laat hij zien wat wél goed gaat.
Wat een kansen. Wat een uitdagingen. Groenhuijsen spreekt er bevlogen over.

Vanuit zijn optimisme maakt hij zijn gehoor wegwijs in de spectaculaire ontwikkelingen rond robots, 3D printing, Internet of Things en drones. Moeten we daar tegen zijn omdat het veel banen kost? Of moeten we juist optimistisch zijn omdat techniek ons leven aangenamer en gemakkelijker maakt? Groenhuijsen gaat erover in gesprek met zijn toehoorders. En hij neemt desgewenst z’n eigen drone, Google Glass en zelf geprint de 3D voorwerpen mee.

Hij publiceerde talloze columns en artikelen, en niet te vergeten acht boeken.

Het onderwerp van deze lezing zal Volksuniversiteit Westvoorne met hem afstemmen op de in oktober 2022 actuele situatie. Maar één ding is zeker: hij zal een inspirerende lezing voor u verzorgen.

Aanmelden >>

Evenement info

Datum: donderdag oktober 13 2022
Tijd: 20:00 uur
Locatie: De Man, Oostvoorne, Grote zaal