Cultuuragenda Lezing Geen

Lezing: Blauw zijn!

Meer info >

Blauwe maandag, de ‘blues’ hebben, alles blauw blauw laten, een blauwtje lopen, blauw zijn of van de blauwe knoop zijn. Die blauwe maandag heeft waarschijnlijk te maken met het verven van wol. De wol ging eerst in een bad met een gele kleurstof die zich doormiddel van urine aan de wol ging hechten. Wanneer de wol te drogen werd gehangen, veranderde de gele kleur door zuurstof in een blauwe kleur.

De kleur blauw is ruim vertegenwoordigd in onze taal. Blauw is bij uitstek een kleur die heel geliefd is en heel veel wordt gedragen vooral in Nederland. Sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw heeft de spijkerbroek of jeans daar flink aan toe bijgedragen. Ook dragen mannen steeds vaker blauwe pakken in plaats van grijze pakken. Regelmatig hebben wij Hollanders te maken met de ‘blauwe envelop’ van de Belastingdienst. Waarom is die blauwe envelop eigenlijk blauw?

Hoe het zit met de andere uitdrukkingen vertelt Marieke tijdens deze middag. Ook over de psychologie van deze kleur, wat u uitstraalt als u deze kleur draagt en wat het over u zegt als blauw uw lievelingskleur is, komt aan bod.

Wilt u weten welke leuke combinaties u kunt maken met blauw? Meldt u dan aan.

tijd:
zaterdag  14.00 – 16.30
startdatum: 11 maart
plaats:
Het Dorpshuis, Oostvoorne
docent: Mw. M. Blok
prijs: € 30,00
met korting: € 25,00
Meer info >

Evenement info

Datum: zaterdag maart 11 2023
Tijd: 14.00 uur
Locatie: Het Dorpshuis, Oostvoorne