Cultuuragenda Kunst Geen

Kunstexpositie in ’t Dijckhuis

T/m eind september zijn schilderijen en tekeningen van Annette Göbel / Parlemúr, mozaïek van Isabelle Gavelle en vilt van Lilian Bender te zien in ’t Dijckhuis in Vierpolders.

Annette Göbel / Parlemúr
De schilderijen en tekeningen die tot en met september te zien zijn, zijn gemaakt door Annette Göbel uit de Hoeksche Waard (ZH). Zij startte haar opleiding in de jaren ‘80 aan de kunstacademie in Rotterdam. Daarna volgde zij nog diverse opleidingen, cursussen en workshops in tekenen en schilderen.
Onder de naam Parlemúr maakt zij al jaren muurschilderingen en geeft zij  teken- en schilderlessen en creatieve workshops in haar atelier in Oud-Beijerland. De grote portretten van beroemdheden die zij maakt hebben vaak op een of andere manier met Nederland te maken. De schilderijen zijn vaak geschilderd in de kleuren van de tijd waarin iemand beroemd was. Een bonte mix van beroemdheden is te zien. Zo zijn er portretten van Brigitte Bardot, Amelia Earhart, James Dean en Erasmus. Ook zijn er vier horizonschilderijen te zien. Bij deze schilderijen speelt naast het cijfer ook de kleur een belangrijke rol. Zo is het schilderij ‘Carpe Diem’ te zien. De vertaling is pluk de dag. Er zitten 24 uur in een dag, vandaar het cijfer 24. Pluk de dag betekent ook het leven een beetje door een roze bril bekijken.. de kleur die in het schilderij verwerkt zit.
www.parlemur.nl
www.annettegobel-art.nl

Isabelle Gavelle
Een Française die al 26 jaar op het mooie Voorne-Putten woont! Sinds 2008 doe ik mozaïeken, eerst van alles potten, schalen, vazen, doosjes… op zoek naar mijn eigen stijl. Deze heb ik gevonden in het bewerken van Venetiaanse maskers, en dit exclusief met glasmozaïek. In mijn atelier: NissewaardAteliers, Geraniumstraat 34, 3202 RE Spijkenisse (ingang Willemshoevelaan) (de school De Rank) geef ik workshops voor het mozaïeken, natuurlijk niet alleen maskers !
Contact: 06 2720 1605 of i.gavelle@upcmail.nl
Facebook : https://www.facebook.com/public/Isabelle-Gavelle
Facebook : Nissewaard Ateliers – Startpagina | Facebook

Lilian Bender

Is 65 jaar en woont in Spijkenisse. Naast mijn werk als docent op het middelbaar onderwijs ben ik altijd met textiel bezig geweest. Vooral naaien en breien, tot ik in 2020 vlak voor de eerste lockdown in aanraking kwam met vilt. Ik was verkocht! Bij vilt denken mensen al gauw aan de dikke plakken fabrieksvilt die je in de winkel koopt, maar daar heeft het niets mee te maken. Het zelf maken van vilt en vilten producten lijkt wel magie!
Met alleen losse plukjes wol, water en zeep maak ik ragfijne sjaals of stoere schapenvachten, verfijnde sieraden of kleurrijke tassen, zonder dat er naald en
draad aan te pas komt. Wol kun je combineren met allerlei andere materialen, zoals zijde, papier of metaal, tot veelzijdige en kleurrijke werkstukken.

Wil je het proces van het vilten leren of wil je gericht een bepaald werkstuk maken? In mijn atelier aan huis geef ik ook workshops.
Meer info: www.viltig.nl
Instagram: @bender_lilian
mail: info@viltig.nl of 06-1455 5779.

Kijk voor openingstijden op www.dijckhuis.nl/info-t-dijckhuis, of bel 0181 471 328