Cultuuragenda Kunst Geen

Kunstexpositie in ‘t Dijckhuis

In januari en februari (en wellicht een deel van maart) zijn de aquarellen van Jan van Onselen en creaties van Els Bleijenberg in ‘t Dijckhuis te bezoeken.

Aquarellen van Jan van Onselen
Werkzaam geweest als docent beeldende vorming in het voortgezet onderwijs. 42 jaar lang lessen gegeven met het vak Tekenen als eindexamenvak op HAVO en VWO. Opgeleid aan academie Minerva in Groningen van 1974 t/m 1979.
Daarnaast als zelfstandig kunstenaar actief.

Veel wandschilderingen voor particulieren en bedrijven gemaakt, vanaf 1990
onder de naam De Verbeelders samen met Nico Smit. Zijn favoriete techniek is aquarel, waarbij sfeer en licht zijn passie is. Hij maakt gebruik van een losse, impressionistische techniek met veel aandacht voor onderwerpen uit de omgeving van Voorne (aan Zee) met reflecties van voorwerpen in water, de havens, de polder en de vesting Brielle en Hellevoetsluis. Het is een schitterend gebied met vaak wisselende belichting. Het juiste moment vastleggen, daar gaat het om, blijft altijd spannend. Deze onderwerpen zijn hier goed terug te zien op de tentoonstelling in het Dijkhuis.
Voor meer schilderingen, kijk op www.instagram.com/janvanonselen_art/

Creaties van Els Bleijenberg
Ze worden met de hand opgebouwd en speels en met veel fantasie én plezier gevormd. Elk werkstuk is uniek, krijgt een eigen, bijpassende naam en wordt door haar gesigneerd. Haar leuke, vrolijke en kleurrijke én vaak vertederende dieren worden afgewerkt met diverse onderglazuren en de bijpassende glansglazuur. Omdat zij op steengoedtemperatuur bakt, is haar werk ook geschikt voor balkon en tuin.

Haar werk is regelmatig in galeries en beeldentuinen, maar ook op beurzen en kunst-/keramiekmarkten te vinden. Ze heeft ook meegewerkt aan diverse kunstroutes. Haar ‘Keramiek met een Glimlach’ is, zover bekend, in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van Amerika in particulier bezit.

Bekijk haar website: www.uniekkeramiek.nl

Kijk voor openingstijden op www.dijckhuis.nl/info-t-dijckhuis, of bel 0181 471 328