Cultuuragenda Kunst Geen

Kunstexpositie in ’t Dijckhuis

Vanaf 23 maart zijn de tekeningen en schilderijen van Sanderien Vermeulen en tekeningen van Hijmen van Keulen in ’t Dijckhuis te bezoeken.

Sanderien Vermeulen
Ik schilder en teken graag. Bijna iedere dag wel, al is het maar een klein dingetje. Het gaat mij om het plezier dat ik er aan beleef. En ik hoop jullie ook.
In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam in de Hartelborgt in Spijkenisse als medewerker Vrije Tijd en Vorming. Vanuit deze functie houd ik me ook bezig met allerlei creatieve activiteiten voor de jeugdigen die hier verblijven.
Sinds 2018 ben ik lid van Kunstkring Voorne en heb ik een aantal jaren met veel plezier op les gezeten bij Marlies Verda. Daarvoor volgde ik al eerder teken- en schildercursussen in mijn vorige woonpaats Lelystad.
Mijn inspiratie is vooral de natuur. Tijdens mijn lange wandelingen zie ik veel mooie dingen. Soms maak onderweg schetsen of aquarellen. Vaak ook maak ik een foto om het verder thuis uit te werken. Ik werk in allerlei technieken; kleurpotlood, fineliner, acrylverf, krijt of aquarel. Soms ook collage.
Mocht je iets willen weten over de getoonde weken in de vitrine, neem dan contact met me op via mail: sanderien.vermeulen@gmail.com

Hijmen van Keulen
Hijmen van Keulen tekent al sinds 1987 in verschillende technieken. Begonnen met tekenen in potlood van voornamelijk stillevens heeft hij zich in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld met andere technieken en een eigen stijl.
Op zijn kaartje staat Potlood, Pen en Papier , dit geeft het beste weer met welke technieken hij actief is. Op de expositie in het Dijckhuis worden voornamelijk bomentekeningen geëxposeerd. Een aantal grote gestippelde pentekeningen met bomen als centraal thema. Hij verbeeldt hierin landschappen waarin bomen centraal staan. Maar ook hun schaduwen en details van bijzondere vormen van stammen en takken. Daarnaast een aantal gestileerde boomtekeningen binnen een cirkel van 20 cm.

Hijmen van Keulen is actief lid van Kunstkring Voorne en kunstenaarscollectief Karmijn, exposeert regelmatig zowel individueel als in groepsverband en volgt cursussen om creatief verder uitgedaagd te worden en zijn werk verder te verdiepen.

Contact: hahy48@hotmail.com , 06 48801445 of 010 2809100
Website: hijmenvankeulen.exto.nl

Kijk voor openingstijden op www.dijckhuis.nl/info-t-dijckhuis, of bel 0181 471 328