Cultuuragenda Kunst Geen

Exposities Catharijnekerk

Expositie Schilderijen en Steenvormen

Expositie Schilderijen 

Cristina is geboren op 6 mei 1957 in Gaeta (Italië). Ze schildert met een losse toets. Haar grote, vaak figuratieve olieverfdoeken hebben met de natuur en de mens te maken. Maar ook haar expressieve abstracte olieverfschilderijen zijn kleurrijk en bezitten veel gelaagdheid. Zij schildert spontaan datgene wat haar aangrijpt en geeft ook aan het “onverwachte” ruimte in haar werk.
Liefde, woede, lust en passie zijn de motor van het scheppende vermogen. Zonder deze emoties kan zij niet schilderen.

Expositie Steenvormen

Corrie van der Heiden ontwikkelde zich de laatste jaren op het creatieve
vlak en volgt workshops bij Nell Boerma. Wanneer ze enthousiast aan het beitelen, schaven en polijsten is, ervaart ze het proces als een samenspel van gewenste vorm en wat de steen zelf prijs wil geven, m.a.w. de vorm van het natuurlijke steenstuk, de onverwachte breuklijnen/butsen/cohesie ervan bepalen de mogelijkheden/moeilijkheden. Het samenspel daartussen vindt ze een boeiend proces met verrassende resultaten. De steensoorten waarmee ze werkt
zijn speksteen-albast-serpentijnseleniet.

Beide tentoonstellingen zijn te bezoeken van 4 juli t/m 4 september van maandag t/m zaterdag van 10.30 tot 16.30 uur (tijdens de maand augustus ook de zondagen van 12.00 – 16.00 uur).