26-11-2021Cultuuragenda Kunst K&C Brielle

Expositie BKR-schilderijen

Na vele weken uitzoeken is het eindelijk zover! Honderden schilderijen, voorheen in bezit van de gemeente en gestald op de zolder waar niemand ze kon zien, schitteren nu aan de wanden van de Infirmerie. Ze hangen klaar voor de BKR-expositie om daarna geveild te worden aan de hoogste bieder.

Van 8 t/m 22 december kan iedereen met interesse de schilderijen komen bekijken, waaronder meer dan 70 werken van de Brielse kunstenaar Piet Middelhoek. De schilderijen vallen onder de zogenaamde ‘Beeldende Kunstenaars Regeling’, waarmee kunstenaars in de jaren ‘60, ‘70 en ‘80 tegen inlevering van kunstwerken een inkomen konden verwerven. Meer dan 40 jaar waren de schilderijen daarom gemeentelijk bezit. De tijd is nu rijp voor nieuwe eigenaren. Naast schilderijen uit de BKR-regeling worden ook andere, in de loop der jaren in eigendom van de Gemeente Brielle, verkregen schilderijen tentoongesteld en na afloop van de expositie geveild.

De Infirmerie is van 8 tot en met 22 december is alle dagen van de week (met uitzondering van de zondag), op twee tijdstippen geopend: ’s morgens van 10.00 uur tot 12.00 uur en ’s middags van 14.00 uur tot 16.00 uur. Bij interesse in een schilderij kan men dit ter plekke kenbaar maken, waarna hij of zij een veilingnummer ontvangt voor de veiling van zaterdag 22 januari. De gehele opbrengst gaat naar een cultureel project voor feestjaar 2022 van Kunst en Cultuur Brielle.

Fotograaf beeld: Frans Erwich