15-11-2021Cultuuragenda Erfgoed K&C Brielle

Brielse Maskerade

Elk jaar vindt op 5 december in Brielle de Maskerade plaats, op de markt voor het oude stadhuis. Dé manier om gemaskerd en onherkenbaar op straat uit je dak te gaan. Sinds 2016 staat de Brielse Maskerade op de lijst van Immaterieel Erfgoed van de UNESCO

Tijdens de Brielse traditie op pakjesavond, nérgens anders in Nederland te vinden, kunnen Briellenaren lol maken of eventuele frustraties en of kritiek uiten, betreffende alles wat er in het afgelopen jaar gepasseerd is, zonder aanzien des persoons.

Deelname aan of het bezoeken van de Maskerade is gratis en er wordt glühwein en warme chocomelk geschonken. Aanmelden als groep of individu kan normaliter vanaf 18.00 uur. Meer informatie: info@kunstencultuurbrielle.nl

Alleen toekijken is al leuk!
Vanaf 19.00 uur wordt gratis bisschopswijn en chocolademelk geschonken. Iedereen kan mee doen. De Maskerade zal niet alleen door B&W bezocht worden, maar ook door Sint Nicolaas en een aantal pieten. Zij bepalen mee wie de winnaar is van de Fons Löbkerprijs, die Sinterklaas rond 20.00 uur overhandigt aan de origineelste deelnemer!

Klaasielopen…
De maskerade is dé Brielse traditie van gezelligheid en nostalgie, van glühwein en uit je dak gaan. De Maskerade is bedoeld voor iedereen die altijd al eens mee heeft willen doen, voor diegenen die welk onderwerp dan ook voor het voetlicht willen brengen. Die mensen worden opgeroepen mee te doen – solo of met een club vrienden of buurtbewoners – aan deze unieke oeroude Brielse volkstraditie.

Of het nu om plaatselijke-, landelijke- of wereldgebeurtenissen gaat is om het even. Het gaat erom op humoristische wijze daarmee de draak te steken. Het is de bedoeling dat de deelnemers verkleed, gemaskerd of geschminkt de straat opgaan!

Klik hier voor meer informatie of foto’s van vroeger!

Geschreven door:

No items found

No items found