20-05-2022Cultuuragenda Kunst Geen

‘Dan maken we toch samen een kippententoonstelling!’

De vorige zomer had Willy Groot een tentoonstelling van haar keramiek in de Sint-Catharijnekerk. Haar kleikippen hadden  vrijpostig een plekje gereserveerd op de rugleuning van een kerkbank. In vroegere tijden  keek men daar overigens niet zo vreemd van op.

Rinus Groenendaal vertelde haar dat hij er door gecharmeerd was en dat door de jaren heen, hij regelmatig pluimvee getekend, geschilderd en gedrukt had. Hij vond het innemende dieren met een uitgebreide ‘woordenschat’ en een druk sociaal leven. In zijn atelier bevond zich een hele verzameling. De reactie van Willy Groot kwam spontaan: ‘Dan maken we toch samen een kippententoonstelling!’

Willy ging aan de slag, want veel van haar hoenders waren intussen verkocht en Rinus nam plaats achter zijn etspers. Hij had dan wel een serie platen uitgesneden, maar aan afdrukken was hij nog niet toe gekomen.

Het resultaat was verrassend voor ze. Beide kunstenaars hadden niet verwacht dat hun uitgangspunten zo dicht bij elkaar zouden liggen.

De kippen zijn tot september te zien in Galerie Nobelstraat 8, in Brielle. Op vrijdagen van 14.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur open. Evenals op koopzondagen en op afspraak.