Cultuur op school KunstFusie K&C Brielle

Geslaagde eerste sessie Vrijheidsexpeditie

In deze periode vinden in het Vrijheidsbos te Brielle de Vrijheidsexpedities plaats. De Vrijheidsexpeditie is een programma voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Leerlingen van diverse scholen uit Hellevoetsluis, Brielle en Rozenburg zullen hun stappen zetten op deze bijzondere plek om een bijzonder programma te ondergaan.

De Vrijheidsexpeditie is een mooi samenwerkingsproject waarin natuur en de beleving ervan op eigenwijze wijze samenkomen. De eerste sessie wordt in de klas gegeven en staat in het teken van nadenken wat vrijheid zou kunnen zijn en betekent voor jou. Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met een kunstdocent van de het nieuwe lokale kunsteducatief programma KunstFusie om hun gedachten om te zetten in muziek. Lenneke Mietes, artistiek leider KunstFusie, over de Vrijheidsexpeditie: “Het is fantastisch om Natuur en Cultuur binnen het thema Vrijheid samen te laten komen. We dagen de kinderen uit om hun ervaring en gedachten zelf weer vorm te geven of tot uitdrukking te brengen. Zo beleven ze hun eigen omgeving én binnenwereld op een creatieve manier.”

Tijdens de tweede sessie trekken de kinderen erop uit en gaan vanuit hetzelfde thema op onderzoek uit in het bos, onder leiding van een docent van Code Groen. Kern van de les is om via de natuur kinderen met diverse vormen van vrijheid in aanraking te laten komen. Voorzitter van St. Vrijheidsbos Brielle, Ben van Stijn, is vooral blij met het feit dat zoveel kinderen één van de mooie plekjes die ons eiland te bieden heeft zowel met hun handen als met hun hoofd kunnen beleven.

De Vrijheidsexpeditie is een vruchtbare samenwerking tussen Stichting Vrijheidsbos, de KunstFusie van Stichting Kunst en Cultuur Voorne, Code Groen, Stichting “Eersteling der Vrijheid”, IVN en sponsor VOPAK.