Cultuuragenda Klassiek Geen

Jubileumconcerten 450 jaar vrijheid door Sinfonia gepresenteerd door Francis van Broekhuizen

Jubileumconcerten door Sinfonia Rotterdam en gasten

In het kader van Brielle 450 jaar vrijheid organiseert de Stichting Brielle Eersteling der Vrijheid op zaterdag 3 september twee grootse concerten in de Sint-Catharijnekerk. Deze concerten om 15.00 en 20.00 uur worden door niemand minder gepresenteerd dan Francis van Broekhuizen. En de bekende enthousiaste zangeres houdt het niet alleen bij presenteren, ze zingt uiteraard ook zelf.
Het bekende Kamerorkest Sinfonia Rotterdam onder leiding van de gedreven dirigent Conrad van Alphen,  treedt op met de bekende Turkse zangeres Serenad Bayraktar. Poëtry International neemt eveneens een deel van het programma voor zijn rekening met bijzondere gedichten die allemaal binnen het thema ‘vrijheid’ vallen.
Bijzonder wordt zeker ook het optreden van het gospelkoor Amazing Vocals, voortgekomen uit The Ressurection Singers. Amazing  Vocals zingt naast bekende gospelnummers en negrospirituals ook musicalsuccessen, soulhits, moderne popsongs en traditionals. Het koor bestaat uit een groep enthousiaste zangeres die oorspronkelijk ‘alleen’ hun Surinaams afkomst en hun grote liefde voor zang gemeen hadden, maar dat klikte zo goed dat er spontaan besloten werd om een vast koor te vormen. De leden van het koor traden al eerder op in de Henny Huisman Surprise Show, bij de Toppers, bij Paul de Leeuw, Celine Dion, Mariah Carey en vele anderen.
Tijdens het avondconcert verzorgt de Caribbean Rhythm & Brass band bovendien voor een feestelijke finale. Het ritme dat deze band ten gehore brengt is een mix van salsa, merengue, soca calypso en samba, genaamd asambeho. ‘Een ritmische aardbeving’, voorspelt Irene Kleinjan.

De entreeprijs voor deze concerten bedraagt €12,50. Kaarten – het betreft vrije plaatsen – kunnen nu reeds besteld worden via de website brielle2022.nl of via de Nationale Theater Kassa.

Evenement info

Datum: zaterdag september 3 2022
Tijd: 15.00 en 20.00 uur
Locatie: Catharijnehof 1, Brielle