Cultuuragenda Evenement K&C Brielle

Zomer evenementen kalender 2024

De zomer is echt van start gegaan! We mogen genieten van heerlijke temperaturen en daardoor hebben wij van de stichting Kunst En Cultuur Brielle – en ik denk ook jij – weer zin om lekker naar buiten te gaan. De zomermaanden betekent ook: festivals! En de leukste festivals volgens ons zijn dan ook de culturele evenementen waar eten, drinken, muziek, kunst en cultuur samen komen. Wij hebben onze vier favoriete festivals voor jou op een rijtje gezet. Welke ga jij bezoeken deze zomer?

Vrijdag 16 & zaterdag 17 augustus

1.   Dé openlucht bioscoop van Brielle op de Brielsche Aap!

Voor een film kun je natuurlijk terecht in de vele bioscoopzalen maar in de zomer is het tijd om de mooiste films te bekijken tijdens dé openluchtbioscoop van Brielle. De openlucht bioscoop staat garant voor zwoele zomeravonden met de mooiste films op groot scherm.

Dus wil jij relaxed met een drankje en hapje genieten van een zwoele zomeravond en een bijzondere film? Dat kan dan deze zomer en de toegang is ook nog een keer gratis!

Plan je bezoek >

Zaterdag 7 september

2.    Kunstmarkt

Loop langs schetsen, schilderijen, beeldhouwwerken, sieraden en keramiek.

Op zaterdag 2 september, is het plein voor de Sint-Catharijnekerk voor één dag het Montmartre van Den Briel. Zo’n 46 kunstenaars met elk een eigen stijl en specialisatie stellen in en op het plein voor de Sint-Catharijnekerk hun werk ten toon. Bekijk en koop een mooi kunstwerk, en geniet van livemuziek.

Plan je bezoek>

Zaterdag 14 september

3.     Open Monumentendag

Vestingstadje Brielle staat bekend als een echt monumentenstad. Daarom is er op Open Monumentendag van alles te beleven!

Je kan naast het bezoeken van vele monumenten ook genieten van optredens, live muziek en kunst

Plan je bezoek>

Zaterdag 14 en zondag 15 september

4.    Kunstroute

Dit evenement kenmerkt zich door laagdrempeligheid en heeft tot doel kunstenaars en kunstliefhebbers bij elkaar te brengen. Genieten van mooie, attractieve kunst staat hoog in ons vaandel en tijdens ons evenement bieden wij graag plaats aan kunstenaars van binnen en buiten onze regio.

Zaterdag 21 september

5.    Het Jumbo Big Band Festival!

Op het podium op de Markt bij de Hoofdwacht is het weer genieten van regionale big bands

De perfecte afsluiting van de zomer zouden wij zeggen! Ben jij er ook bij?

Plan je bezoek>