30-04-2021Cultuuragenda Bibliotheek Geen

Zomer in de BIEB!

Alle vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta zijn sinds mei weer geopend.

“Nu de cijfers de goede kant op gaan en er steeds meer mogelijk is, staat niets een mooie zomer in de weg! Behalve misschien het weer dan”, grapt Mirjam Vancrayelynghe, teamleider Educatie & Sociaal domein bij Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.

Ook de Bibliotheek moest vanwege de coronapandemie snel schakelen. “Vestigingen moesten dicht en activiteiten werden geannuleerd. Met de Bezorg- en  Afhaalbieb konden we onze leden gelukkig voorzien van boeken en ook online waren we zichtbaar; van e-books, spreekuren, cafés, workshops, lessen tot online voorlezen”, vertelt Mirjam. “Toch voelde dit niet helemaal als een voldoening. Want de bibliotheek is bij uitstek dé plek voor persoonlijke ontmoeting. Elkaar zien, meedoen aan een activiteit of een lezing, een krantje lezen en genieten van een lekkere kop koffie: we zijn ontzettend blij dat het nu weer kan!”.

Lees meer

Daarom start Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta vanaf dinsdag 29 juni met Zomer in de Bieb. De gehele zomer is er in de verschillende vestigingen van alles te beleven. Voor jong en oud, binnen in de vestigingen maar ook daarbuiten. Ontdek je eigen regio met een thema-wandeling, begin of eindig je dag goed met yoga op locatie of geniet van zomerse films. Zodra de schoolvakantie begint zijn er in samenwerking met Bibliotheek De Boekenberg in Spijkenisse ook activiteiten voor de jeugd: bijvoorbeeld een workshop TikTok of een Escape Room. Komende vakantie hoef je niet stil te zitten of je te vervelen!

Mirjam vertelt: “We hebben een enorm aanbod. Eigenlijk teveel om op te noemen. Vooral ook omdat ze allemaal even leuk zijn” lacht ze. “Ikzelf heb enorm veel zin in de workshop Streetdrum op het plein van Cultuurhuis Nieuwe Veste. Dat belooft echt een gaaf drumspektakel te worden. Maar daarnaast is er ook genoeg te doen voor de jeugd. Kortom; voor iedere wat wils”.

Ben je benieuwd naar het volledige aanbod van Zomer in de bieb? Op de website www.bzhd.nl/zomerindebieb is alle actuele informatie te vinden en aanmelden is nu al mogelijk. Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn er beperkte plaatsen beschikbaar, wees dus op tijd met aanmelden.

 

Als het aan de bibliotheek ligt wordt het een mooie zomer!