03-03-2022Cultuuragenda Zingen Geen

Zing mee tijdens Muziek Bevrijdt!

Doe mee aan een Scratchconcert, onderdeel van het muziekspektakel Muziek Bevrijdt op 29 oktober, georganiseerd in het kader van het 450 jubileum van de bevrijding van Brielle!

Zing je mee met de Scratch tijdens Muziek Bevrijdt op zaterdag 29 oktober 2022 in de Sint Catharijnekerk in Brielle? Een unieke kans om in de sfeervolle Sint Catharijnekerk te zingen met bekende liederen als; Jan Klaasen de Trompetter, geuzenliedjes, Give Peace a Change van John Lennon, Zwart Wit van Frank Boeijen, Hoor je het zingen op de straat (Les Misérables), Als wij niets doen (Soldaat van Oranje), maar ook het dramatische stuk O Fortuna (Carmina Burana).

Tijdens de Scratch worden bovengenoemde liederen overdag ingestudeerd onder leiding van dirigent Tim Quak en ’s avonds, tijdens het concert, wordt de Scratch begeleid door Big Band Libertatis Primitiae onder leiding van hun dirigent  Aad Schrooten.

Over Muziek Bevrijdt

Het evenement Muziek Bevrijdt bestaat uit twee onderdelen: de Scratch, waar alle liefhebbers aan kunnen deelnemen en een groots concert door Big Band Libertatis Primitiæ, de Sint Catharijne cantorij, gemengd koor Canticum Novum én het Scratchkoor. Tijdens het concert kunnen de bezoekers genieten van sfeervolle muziek van koorwerken uit de 16de en 17de eeuw tot swingjazz en pop. De muziek van de Scratch, koren en Big Band verbindt verleden en heden om zo het thema bevrijding in muziek te kunnen ervaren.

Voor het meedoen aan de Scratch is geen zangervaring nodig. Deelname aan de Scratch kost 17,50 euro p.p. (inclusief lunch en koffie/thee)

Zing jij met ons mee? Geef je dan op via muziekbevrijdt@gmail.com. Organisatie: Big Band en percussieband Libertatis Primitiæ, Sint Catharijne Cantorij en gemengd koor Canticum Novum. Muziek Bevrijdt wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Brielle 2022 en Tuinzicht Francke.

Evenement info

Datum: zaterdag oktober 29 2022
Tijd: Tijd nog niet bekend
Locatie: Sint-Catharijnekerk