Cultuuragenda Dans BREStheater

Koop hier je kaarten >

Naar aanleiding van het fuseren van de drie aparte gemeentes Westvoorne, Hellevoetsluis en Brielle tot één gemeente Voorne aan Zee op 1 januari 2023 raakte ik in de ban van het fenomeen verbinding. Een makkelijk woord – verbinding.

Echter vaak lastiger in de praktijk…

 

NEXUS onderzoekt de principes waarop (al dan niet succesvolle) verbinding berust. Vertrouwen en wantrouwen. Afstand en nabijheid. Geven en nemen.

Er wordt via de dansers gekeken naar bruggen bouwen én dijken doorsteken, compromissen sluiten én voet bij stuk houden.

 

Laat je meenemen in een zinnenprikkelende dansvoorstelling van de hand van Marjolijn Breuring, op muziek van Terence Hansen, in samenwerking met de getalenteerde dansers afkomstig van Voorne aan Zee.

 

Credits:

Choreografie:                                      Marjolijn Breuring

Muziek:                                                 Terence Hansen

Lichtontwerp:                                      Bouwe Hoekman

Dans:                                                     Vera Bonefaas, Nadra Eleonora, Lisa Klompenhouwer, Olga Klöne, Demi Landwehr, Lenneke Mietes, Belinda van der Pol, Maybel Willemse, Evelien van Zanten

Techniek Licht en Geluid:                 Sander van Nierop

Fotografie:                                           Corrie de Winter-Baris

Posterdesign:                                      Piet de Winter

 

NEXUS is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuur Participatie, BREStheater, alle crowdfund donateurs, JLT Rent, RoughRoadStudio

 

Marjolijn Breuring is een dansmaker en dansdocent die je weet te boeien en betoveren en die menig hart van het publiek over heel Voorne aan Zee heeft veroverd. Na haar studie in de podiumkunsten in 1993 heeft Marjolijn onafgebroken gewerkt aan het ontwikkelen van een eigen stijl en techniek, waarbij authenticiteit en uiting geven in dans aan dat wat van binnen leeft altijd het uitganspunt vormt. Vanaf 2021 initieert zij danscreatie projecten vanuit Move in Balance, welke gedreven wordt door de kracht van dans waarin het onzegbare gecommuniceerd kan worden. Re-Connect, een dansvoorstelling met ouderen en jongeren en Brielle danst HOOP zijn hier in 2022 uit voortgekomen. Dit jaar maakt ze met drie generaties de voorstelling Façades en met getalenteerde dansers van Voorne aan Zee is het nu de beurt aan NEXUS.

 

De bekroonde gitarist/singer/songwriter/producer/componist, Terence Hansen (VS), creëert en voert zijn eigen brede scala aan muzikale composities (evenals die van anderen) tegelijkertijd uit op twee gitaarhalzen (tijdens het zingen) met zijn unieke op maat gemaakte ‘crossed neck’ akoestische en elektrische gitaren met behulp van zijn speciale ‘legato tapping’ techniek.

Terence werd in ’20 en ’23 door Scorpius Magazine uitgeroepen tot ‘Best Independent Live Artist of 2019’ en ‘Guitarist of the Year’. In 2019 was Terence mede-oprichter van het non-profit tienereducatieprogramma, de Salt Lake Academy of Music (SLAM). Terence produceert nog steeds af en toe opkomende artiesten in alle genres, waarvan enkelen doorgebroken zijn naar de grote podia.

Hij werkte onder meer met Rik Hoogendoorn (acteur), Richard Heijerman (Herman Brood), Rich Wyman (Van Halen), Jos Van Oost, Tom Scott (Joni Mitchell), Deodato (Earth Wind and Fire) en Han de Kluijver, maar ook voor filmsoundtracks, speelgoed, aquaria en commercials en sinds 2022 ook voor moderne dans choreografie.

Koop hier je kaarten >
Terug naar de cultuuragenda >

Evenement info

Datum: zondag december 3 2023
Tijd: 2 & 3 december
Locatie: BREStheater