Cultuurmakers Ondersteuning K&C Brielle

Terugblik CultuurLAB “Samen Sterker”

Op dinsdag 16 april jl. organiseerde Stichting Kunst en Cultuur Brielle een CultuurLAB in het Hart van Hellevoet onder het motto “Samen Sterker”. Het was een mooie inspirerende avond waarin we ook werden getrakteerd op de warme muziek van The Land of Song. 

 

Tijdens de bijeenkomst kwamen er verschillende onderwerpen aan bod die te maken hebben met het koppelen van het cultuuraanbod aan het welzijnswerk in de gemeente Voorne Aan Zee. Zo vertelde Karin Schouten van SBO Hellevoetsluis meer over Welzijn op Recept. Zij heeft o.a. uitgelegd welke netwerken, signaleringsnetwerken en het aanbodnetwerk we willen uitbreiden om mensen nog beter te begeleiden naar passende activiteiten.

Nick van Straaten van Stichting Push vertelde meer over het platform Fijn je te Zien en hoe belangrijk dit is wanneer we het hebben over de samenwerking tussen het cultuuraanbod en welzijnswerk. “Met Fijn je te Zien kunnen cultuurmakers hun publiek verbreden en worden hun activiteiten beter vindbaar voor welzijnscoaches, die mensen begeleiden naar passende activiteiten.” Aldus Nick.

Na een korte pauze, waarin we genoten van de muziek van The Land of Song, was het tijd voor groepsactiviteiten. De eerste activiteit was ‘Over de Streep’, waarbij we op een leuke manier ontdekten wat we allemaal gemeen hebben. Daarna gingen we in groepjes met elkaar in gesprek over verschillende stellingen. Hoewel deze stellingen boeiend waren, bleek dat elkaar leren kennen en verbinden met elkaar vaak nog leuker was dan de stellingen zelf.

De avond werd afgesloten met muziek van The Land of Song en een gezellige borrel, waarbij er veel nieuwe kennismakingen plaatsvonden en waardevolle gesprekken werden gevoerd over het belang van het onderwerp.

Al met al was het een inspirerende avond vol ontmoeting, uitwisseling en mooie muziek. We zijn blij met de connecties en inzichten die tijdens deze bijeenkomst zijn ontstaan en kijken ernaar uit om je bij de volgende gelegenheid weer te zien of je te mogen verwelkomen mocht je er niet bij zijn geweest!

 

Stimuleringsregeling

Kunst en cultuur zijn altijd in ontwikkeling. En in Voorne aan Zee geen gebrek aan creativiteit! Sterke ideeën willen wij graag ondersteunen om ook tot uitvoering te laten komen.

De stimuleringsregeling is bedoeld om een divers cultuuraanbod te creëren en/of ondersteunen voor iedere doelgroep. Extra aandacht gaat hierbij uit naar doelgroepen die minder vanzelfsprekend kennis maken met en meedoen aan kunst en cultuur. Samenwerkingsverbanden hebben een streepje voor.

Heb je een leuk idee, een mooi project, voorstelling of kun je als vereniging of cultuurmaker op wat voor manier dan ook een extra zetje in de rug gebruiken? Kom op het spreekuur bij de Combinatiefunctionaris Cultuur of stuur een mailtje aan info@kunstencultuurbrielle en we kijken met elkaar of het in aanmerking komt.

Vanuit de stimuleringsregeling organiseren we ook jaarlijks enkele Cultuurlabs – een kunst & cultuur broedplaats met wisselende thema’s– met één keer per jaar een bijeenkomst met alle spelers uit de sector die zo kennis en ervaring kunnen uitwisselen, plannen op elkaar afstemmen en samen nieuwe initiatieven kunnen ontwikkelen. Ook kun je hier je idee of project pitchen en krijg je direct een reactie.

Geschreven door:

[Marianne Dirks]