Cultuuragenda Historie Geen

Met spijt heeft de Historische Vereniging Westelijk Voorne (HVWV) besloten om de Boerenboeldag – de jaarlijkse veiling van oude spullen, waarvan de opbrengst ten goede komt van openluchtmuseum De Duinhuisjes – op 23 juli niet door te laten gaan. Er zijn te weinig waardevolle stukken om een goede veiling te garanderen. Wat nu?

 De HVWV organiseert in plaats daarvan op 23 juli een zomers programma rond streekverhalen uit de duinen van Holland. Menno Twisk uit Castricum hoefde niet lang na te denken toen de HVWV hem vroeg voor een optreden op deze zondag.

Nu kan Twisk een heel programma vullen met verhalen en liedjes, waarbij hij zichzelf begeleidt op de gitaar. Hij geeft lessen over de streekhistorie op scholen en weet intussen alles over het leven en overleven in de duinen in vroeger tijden. En al is Rockanje geen Castricum: de streekverhalen van beide gebieden hebben veel gemeenschappelijk. Twisk ondersteunt zijn verhalen met voorwerpen uit zijn collectie strandvondsten, zoals een pieterman op sterk water. Wat dat is, kan iedereen op 23 juli bij De Duinhuisjes uit de mond van Twisk zelf horen. Kom kijken en luisteren – iedereen is welkom.

Toegang: leden en kinderen: gratis; vanaf 13 jaar: 2 euro per persoon

Terug naar de cultuuragenda >

Evenement info

Datum: zondag juli 23 2023
Tijd: 14.00- 14.15 en 15.15- 16.00
Locatie: Duinhuisjes