Cultuuragenda Creatief Geen

Start cursus: Creatief schrijven – onder voorbehoud

De cursus beslaat vier lessen en wordt gegeven door Mw. C.M. Scheepe-Belksma

In de cursus creatief schrijven verken je verschillende stijlen en genres, van proza tot poëzie. Het creatieve proces en het plezier staan voorop en worden vanzelfsprekend aangevuld met schrijftechnieken.
In iedere les krijg je één of meer korte schrijfopdrachten die je na een eerste aanzet meestal thuis verder uitwerkt. We werken vanuit verrassende inspiratiebronnen via associaties naar een tekst of een gedicht. De eigen ervaring speelt hierin een rol, maar je bepaalt zelf hoe je deze in de tekst verwerkt.
We lezen en bespreken elke les de geschreven teksten, want door het werk samen te bespreken ontdek je hoe een tekst overkomt en krijg je een beeld van de verrassende en leerzame diversiteit aan invalshoeken en uitwerking. Ondertussen leer je ook je teksten te verbeteren.

Deze basiscursus is geschikt voor iedereen van 18 tot 98 die van taal, schrijven, gedichten en verhalen houdt en verschillende schrijfstijlen en -genres wil uitproberen. Het is daarbij niet nodig dat je (veel) schrijfervaring hebt.
Lesdata: 15+22+29 januari + 12 februari.

Informatie: Diny Vermeer (begeleider cursus): dinyvermeer.vu@gmail.com

Kosten: € 100 voor leden Volksuniversiteit Westvoorne, voor niet-leden €107
Tijd: 10:00-13:00 uur (vier lessen)
Opgeven via onderstaande knop:

Aanmelden >>

Evenement info

Datum: zaterdag januari 15 2022
Tijd: 10:00-13:00 uur
Locatie: Volksuniversiteit Westvoorne - locatie Pinnepot