Cultuuragenda Cursus Geen

Start cursus Toetanchamon en de Vallei der Koningen

Op 4 november dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Britse archeoloog Howard Carter midden in de Vallei der Koningen in Egypte een trap vond die naar beneden leidde. Na drie dagen graven kwam onderaan deze trap een verzegelde doorgang tevoorschijn. Het gat werd weer dichtgegooid, want Howard Carter moest wachten tot de financier van de opgravingen Lord Carnavon in Egypte arriveerde. Op 26 november 1922 keken de twee mannen door een gat in de verzegelde deur het graf en zagen ‘vreemde dieren, beelden en goud, overal de glinstering van goud’. Het graf van de onbekende farao Toetanchamon bleek zo goed als intact te zijn.

Hoewel de vondst van het graf van Toetanchamon de grootste ontdekking in de Vallei der Koningen was, zijn er voor en na 1922 veel meer bijzondere vondsten in de Vallei der Koningen gedaan. Zo werd in 1905 het ongeschonden graf van de overgrootouders van Toetanchamon gevonden en in 1995 het enorme graf van de zonen van Ramses II opgegraven.

Deze cursus gaat over de opgraving van het graf van Toetanchamon en andere ontdekkingen in de Vallei der Koningen en wordt gegeven door mevrouw D. de Wild.

tijd: vrijdag 10:00-12:00 uur
startdatum: 4 november 2022 – 3 lessen
plaats: De Man, Burg. Letteweg 30, Oostvoorne
docent: Mw. D. de Wild
prijs: € 58,50
met korting: € 49,50

Geef je op via onderstaande knop.

Aanmelden

Geschreven door:

Volksuniversiteit Westvoorne Lees meer

Evenement info

Datum: vrijdag november 4 2022
Tijd: 10.00 uur
Locatie: De Man, Burg. Letteweg 30, Oostvoorne