09-11-2023Cultuuragenda Jeugd, Talentontwikkeling K&C Brielle

Spectaculaire aftrap Show Your Talent

Na een spetterende eerste editie wordt dit jaar een tweede editie georganiseerd van Show Your Talent en op 29 oktober werd het project afgetrapt met Talent and Talk! Tijdens Talent and Talk konden jongeren langskomen om vragen te stellen over Show Your Talent, ze konden kennismaken met oud deelnemers en ze hadden de mogelijkheid om hun act alvast te showcasen. Natuurlijk moest er een goed verslag geschreven worden over deze middag. Saar, een 16-jarige aankomend journalistiek talent pakte deze kans graag beet en schreef een mooi verslag voor ons.

29 oktober 2023, Theater Twee Hondjes

Talent is iets wat alleen jij voelt. Zo noemde Nathalie Lemmen “talent” op de aftrap zondag van de spectaculaire talentenjacht Show your Talent. Samen met Faure Verbrugge organiseren zij dit evenement voor iedereen met een eigen talent.

Faure en Nathalie zijn beide enorm gedreven in de culturele sector. Ze zijn gepaard door Cynthia Dekker, Directeur Kunst en Cultuur Brielle die dit evenement van niks tot iets heeft gemaakt achter de schermen.

Maar, wat haal je nou eigenlijk uit deze wedstrijd, naast een mooie prijs? Volgens Noa Maria (winnares van Show your talent 2022) is het niet alleen de titel. Er komt veel meer bij kijken. Ze kreeg goeie feedback, deed weer een stukje podiumervaring op en ontmoette heel veel inspirerende mensen.

Afgelopen zondag was de officiële opening van Show your talent in theater de Twee Hondjes in Hellevoetsluis. Nathalie nam de tijd om alle deelnemers kort te interviewen over hun eigen talent. Chanel, Noa en Eva zongen alle drie prachtig, en op hun eigen manier. Haefje (6) durfde te dansen op een mooi nummer van Kinderen voor Kinderen met een hoelahoep. Dankzij de fijne sfeer en de goeie vragen van Nathalie sprak iedereen openhartig over de dromen en doelen die ze willen bereiken met hun talent.

Ook ik werd het podium opgeroepen om over mijn toekomst te praten.

Ze geven bij Show your talent dus niet alleen de deelnemers de kans om verder te groeien, maar ook de mensen eromheen. Er werden namelijk prachtige foto’s gemaakt, door Anna. Anna is een tijd geleden vanuit Oekraïne naar Nederland gekomen en zit nu in een gast gezin. In haar thuisland was fotografie haar baan en passie. Door dit soort opdrachten krijgt zij ook de kans om verder te groeien, maar dan in Nederland.

Kortom, vind jij dat je talent hebt? Dan is dit jouw kans! Zingen, dansen, schrijven, poëzie, mode, turnen, fotografie of een instrument bespelen; het is allemaal welkom. Stuur een filmpje in en misschien wordt jouw talent wel beoordeelt door een vakjury. Ik zeg doen, want iedereen heeft een talent en dat moet gezien worden!

Show Your Talent is dé talentenshow van Voorne aan Zee waar alle jongeren van 10 t/m 25 jaar uit de regio met een talent kunnen schitteren! Van acrobatiek tot het presenteren van een eigen geschoten shortfilm, er is ruimte voor al het creatief talent uit de regio! Show Your Talent zal 2 voorrondes hebben en natuurlijk is er een finale! De uiteindelijke winnaar van Show Your Talent gaat naar huis met een mooie geldprijs voor doorontwikkeling.

Hoe je meedoet? Het aanmelden gaat doormiddel van het insturen van een filmpje van jouw talent. Inschrijven kan tot 5 december via de website

www.kunstencultuurvoorne.nl/show-your-talent-2024/.

Vanuit alle inschrijvingen zal er een selectie doorstromen naar de 2 voorrondes op 14 januari in De Man in Oostvoorne en Theater Twee Hondjes in Hellevoetsluis. De finale zal op 21 januari plaatsvinden in BREStheater in Brielle.

Ik wil me aanmelden voor Show Your Talent >