Cultuuragenda Evenement Geen

SLOTFEEST JUBILEUMJAAR

FEESTELIJK PROGRAMMA

Meer info

Op 10 december 2022 komt er een einde aan het jubileumjaar waarin we 450 jaar vrijheid vieren. De gemeente Brielle laat dit niet zomaar voorbijgaan. Daarom is er een gratis feestelijk programma samengesteld voor en door Briellenaren.  Bekijk hieronder het volledige aanbod van die dag en kom 450 jaar vrijheid met elkaar vieren!

 

BRIELLE-LEZING 

11.00-12.30 uur
Sint-Catharijnekerk

In de ochtend wordt er in de Sint-Catharijnenkerk een inspirerende lezing over veiligheid, crisisbeheersing en de rol van de overheid gegeven. De lezing wordt gehouden door niemand minder dan prof. dr. Beatrice de Graaf. Zaterdag 10 december is ook De Dag van de Rechten van de Mens. Dit thema zie je terug in een mooie voorstelling van dansers, operazangers en rappers die de lezing omlijst. De muzikale begeleiding doet Libertatis Primitiae. Een spektakel verzorgd door de makers van Perpetuum Mobile.

THEATERSTUK 

13.30-14.45 uur
Sint-Catharijnekerk
De Culturele Stichting Voorne zal op een grandioze, muzikale en theatrale wijze verschillende voorstellingen geven. Het theaterstuk vertelt vier bijzondere verhalen vanuit het verleden. Het heden wordt verteld door verschillende Briellenaren aan de hand van het Brielleboek. Een tijdscapsule bewaart de ideeën van jongeren voor in de toekomst.

Meld je aan

BRIELSE WIJKQUIZ

15.30-16.30 uur
Sint-Catharijnekerk
De dorpen en wijken nemen het tegen elkaar op in de quiz, die gaat over de vraag: wie weet het meeste van de verschillende dorpen en wijken ? De hoofdprijs is eeuwige roem, maar er zijn ook andere prijzen te winnen. De quiz wordt gepresenteerd door Robert van Herk. Moedig jouw team aan! En moge de beste winnen!

Meld je aan

SLOTCONCERT 

17.00-18.30 uur
Sint-Catharijnekerk
Tijdens het slotconcert sluiten we de dag samen zingend af, want muziek mag natuurlijk niet ontbreken op deze feestelijke dag. Daarom is er een swingend programma samengesteld door verschillende Brielse artiesten uit verschillende genres. De presentatie is in handen van Nathalie Lemmen.

Meld je aan

KINDERFEEST

12.00-17.30 uur
Arsenaal
Speciaal voor het slotfeest wordt het Arsenaal omgetoverd  tot een winter speelparadijs door het Brielse Sinterklaashuis. Kinderen t/m 12 jaar kunnen zich laten schminken tot sneeuwpopjes, sneeuwbal werpen, dansen in de silent disco en nog veel meer! Ook krijgen alle kinderen een goody bag. Deelname is eenmalig en maximaal 2 volwassenen per gezin. Er zijn vier verschillende tijdslots: 12.00 uur tot 13.20 uur/ 13.20 uur tot 14.40 uur/ 14.40 uur tot 16.10 uur/ 16.10 uur tot 17.30 uur.

AANMELDEN (vanaf zaterdag 3 december).

Evenement info

Datum: zaterdag december 10 2022
Tijd: Verschillende tijden
Locatie: Verschillende locaties