Cultuuragenda Muziek Geen

Renee van Bavel zingt Herman van Veen

Mensenkind

“Dag Mensenkind”, is wat Herman van Veen zei toen hij Renee voor het eerst zag. Nu, jaren later, verbindt de zangeres en liedschrijfster Renee van Bavel, begeleid door pianist Dirk Flatau, haar eigen werk met het repertoire van Herman van Veen. De in Berlijn woonachtige Van Bavel verbindt in “Mensenkind” haar eigen verhalen en observaties die ze o.a. opdoet als “toerist in eigen land” en zet op die manier de klassiekers als ‘Liefde van later’, ‘Suzanne’ en ‘Signalen’ in een nieuw en actueel licht.

Van Bavel slaat met onverwachte wendingen actuele en persoonlijke wegen in. “Wie heeft de zon uit jouw gezicht gehaald?”, zingt ze voor de mannen die aan het roer staan van deze wereld, in “de Rivierenbuurt“ vertelt ze haar Joodse huisarts dat ze zwanger is van haar Duitse lief en van “Anders Anders” maakt ze een loflied aan de schoonheid van de diversiteit die ze ziet in Nederland.

“Mensenkind” is een prachtige mix van een fris jong geluid en een eigen interessant verhaal samengebracht met bekende en vertrouwde melodieën uit de tijd van toen.

Beeld: Stefanie Fiebrig

Kaartverkoop

Kaarten zijn te koop via BREStheater via deze knop:

Tickets

Evenement info

Datum: zondag maart 20 2022
Tijd: 15:00 uur
Locatie: BREStheater, Reede 2a