13-12-2021Cultuuragenda Creatief K&C Brielle

Prijswinnaars Maskerwedstrijd

Twee weken geleden viel er bij de kinderen van Brielle samen met Briels Nieuwsland een zwart-wit Maskerade – knutselmasker in de brievenbus.

Dit masker maakte deel uit van een kleurwedstrijd, verzonnen door Kunst en Cultuur Brielle. Want hoewel ze de Maskerade dit jaar op 5 december niet door mochten laten gaan, wilden de vrijwilligers van de stichting tóch iets leuks doen.

Het masker dat de kinderen konden kleuren en uitknippen (en opdoen!) was gebaseerd op de Brielse mascotte van de maskerade, gemaakt door maskermaakster Patrizia Esposito. Deze mascotte staat het hele jaar (behalve tijdens de maskerade) in de hal van het stadskantoor. Hij stelt een monster voor dat vroeger in de Brielse Maas is waargenomen: de Capirussa.

Onder de kinderen die hun masker inleverden (sommige deden dat via email, zodat ze het masker konden houden) waren de drie prijswinnaars: Tess Bravenboer (8 jaar), Esmee Fens (8 jaar) en Yfke Sytema (7 jaar). Maandag werden ze in Sport- en Cutluurhuis DukdalfBRES (waar de stichting gevestigd is) op de foto gezet met hun masker. Tess, Esmee en Yfke reageerden enthousiast: ze vonden het vooral leuk om te doen, waren er heel trots op dat ze gewonnen hadden en vonden het érg leuk dat ze gratis naar het theater mogen.

Want alle drie de winnaars kregen naast lekkere chocolade van ‘t Doosje van Lobs gratis kaartjes voor BREStheater. Ze kunnen daarmee bijvoorbeeld met hun vriend(innet)jes of familie aanstaande zaterdag naar de film ‘The Polar Express’, óf naar een leuke jeugdvoorstelling op een zondag in het nieuwe jaar. Van harte gefeliciteerd alle drie!

Geschreven door:

No items found

No items found