Cultuuragenda Festival, Film BREStheater

Mini-filmfestival

Op zaterdag 7 mei organiseert BRESfilm een mini-filmfestival met het thema Vrijheid.

Dit jaar staat het thema vrijheid meer dan ooit in de schijnwerpers in Brielle. In de geest daarvan organiseert BRESfilm rond bevrijdingsdag een mini filmfestival.

We starten om 13.00 uur met de kinder-jeugdfilm Patatje Oorlog. Daarnaast vertonen we om 15.00 De Tweeling en 19.30 uur The Imitation game.

Entree is 7,50, voor beide volwassenfilms kun je een pass partout kopen voor 10 euro.

Kaarten zijn t.z.t. verkrijgbaar via www.brestheater.nl

Patatje oorlog
De 9-jarige Kiek is bezorgd wanneer haar vader als arts naar een oorlogsgebied vertrekt. Hij kan een ziekte krijgen en er zijn verdwaalde kogels! Om de kans te verkleinen dat er iets met hem gebeurt, wringt Kiek zich in vreemde bochten.
Met Johnny de Mol, Rifka Lodeizen, Ruben van der Meer en Pippa Allen

De Tweeling
Film gebaseerd op het gelijknamige boek van Tessa de Loo. Na de dood van hun ouders groeien de tweelingzusjes Lotte en Anna Bamberg gescheiden op. Anna blijft in Duitsland en moet haar hele leven hard werken voor anderen. Lotte verhuist naar een Nederlandse familie die haar op het eerste gezicht alle kansen biedt. Aanvankelijk missen de zussen elkaar en proberen ze alles om weer bij elkaar te zijn. Omstandigheden en de tijd waarin ze leven zorgen echter voor obstakels die groter zijn dan de band die ze altijd voelen.

The Imitation Game
Dit indrukwekkende waargebeurde drama, genomineerd voor acht Oscars waaronder Beste film, regie en acteur, gaat over het leven en werk van wetenschapper Alan Turing (Benedict Cumberbatch), wiens uitvinding essentieel was voor de beëindiging van de 2e Wereldoorlog. Wiskundige Alan Turing werkt voor de Britse crypto-analytische dienst en moet gecodeerde berichten van de Duitsers ontcijferen. De Duitsers veranderen elke dag om middernacht de instellingen van de machine, Enigma, waarmee ze de berichten coderen.