Cultuuragenda Literair Geen

Literaire avond met Josephine Rombouts

Meer info >

Schotland, ruige lege heuvels, een bijna verlaten schiereiland en een kasteel dat nog a la Downton Abbey functioneert. Als de Nederlandse Josephine Rombouts met haar gezin aan de Schotse westkust gaat wonen, grijpt ze de kans om housekeeper op het plaatselijke kasteel te worden met beide handen aan.

Zonder enige kennis van huishouding of de Britse elite probeert ze zich staande te houden in haar nieuwe omgeving, waar ze te maken krijgt met Engelse landeigenaren, Franse koks, Schotse onafhankelijkheid, dakdekkers, spoken, etiquette en tradities.

Met humor en scherpe observaties beschrijft Rombouts een microcultuur waarvan het bijna onvoorstelbaar is dat die tegenwoordig nog bestaat. Tafeldekken met een meetlat, de strenge regels voor het dragen van tweed – ze verbaast zich vaak, maar leert snel. De verlaten, ruige natuur van Schotland vormt het fraaie decor van haar belevenissen.
In 2021 verscheen het vierde deel waarin ze zich voor het eerst ook persoonlijk blootlegt. Het belooft een fascinerende avond te worden die ook inzicht geeft in de Schotse sociale cultuur. Josephine Rombouts verzorgt zelf een pakkende powerpoint presentatie en verrijkt haar verhaal met vele toepasselijke illustraties.

N.B. Er is een vervroegde aanvangstijd van 19:30 uur!

tijd:
zaterdag  19.30 – 21.30
startdatum: 15 maart
plaats:
De Man, Oostvoorne
docent: Mw. J. Rambouts
prijs: € 10,00
met korting: € 8,00
Meer info >

Evenement info

Datum: woensdag maart 15 2023
Tijd: 19.30
Locatie: De Man, Oostvoorne