Cultuuragenda Literair BREStheater

Literaire avond: Adriaan van Dis, Thyrza, Robin Bleeker

Adriaan van Dis groeide op te midden van halfzussen en ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis. Hij debuteerde in 1983 met de novelle Nathan Sid, bekroond met het Gouden Ezelsoor. In de beginjaren negentig schreef hij een aantal reisromans. In 1994 verscheen de roman Indische duinen. In februari 2021 verschenen zijn roman KliFi en de verzamelbundel De Parijsboeken. In de in november 2021 verschenen verhalenbundel Vijf vrolijke verhalen verkent en verfrist Van Dis de thema’s die hem blijven bezighouden. In 2023 verschijnt zijn roman Naar zachtheid en een warm omhelzen.

Verder kunt u op deze avond genieten van de muziek van Thyrza  met Serge Dusault op de piano.

Thyrza heeft een stem met een onmiskenbaar eigen geluid en schrijft teksten die direct onder je huid kruipen. Volgens Frits Spits in de Taalstaat: “Prachtstem, ze schrijft mooie liedjes, gevoelige teksten en speels van taal”.  Serge Dusault is  professioneel muzikant, componist en producer met een eigen opnamestudio Black Oak Studio in Hellevoetsluis. In 2008 behaalde hij zijn Bachelor of music.

EN dichter/cabaretier “Robin Bleeker. Hij behaalde (als jongste deelnemer ooit) van het Amsterdams Kleinkunstfestival de 3e prijs in 2003 met een juryrapport dat repte over ’taalvirtuoos’, ‘intelligent’, en ‘fantastisch observatievermogen’. Eind 2008 strandde Bleeker in de halve finale van Cameretten. De teksten van de immer verstrooide Bleeker doen denken aan die van zijn grote vriend Kees Torn. Als een ambachtsman timmert hij zijn letters tot woorden om die vervolgens te hergroeperen tot zinnen die het lied dragen. Bleeker zijn dichtbundel Wat zo veel belovend begon verscheen in 2022.  Robin Bleeker was Deventer Dichter van 2019-2022.

Koop hier je kaarten >Terug naar de cultuuragenda >

Evenement info

Datum: donderdag maart 21 2024
Tijd: 20:00
Locatie: BREStheater,