Cultuuragenda Muziek K&C Brielle

Singer Songwriter avond in de Sint-Catharijnekerk!

Koop hier je tickets >
Koop hier je tickets >

Vrijdag 26 mei en 30 juni om 20.30 staat de gloednieuwe akoestische muziekavond “Limelight Sessions” in de Sint-Catharijnekerk! Het concept is overgevlogen uit Engeland en het is een intieme show met geweldige nationale en internationale artiesten. Wij spraken kort met de twee organisatoren Emi McDade en Serge Dusault.

 

Kunnen jullie een korte introductie geven over wie je bent en wat je doet?

Hoi! Ik ben Emi! 3 jaar geleden ben ik verhuisd naar Nederland (van Engeland). Ik organiseer muziekavonden, lk geef les, en ik ben bijna klaar met een jazz studie op het conservatorium in Utrecht.

Hi! Ik ben Serge en in het dagelijks leven ben ik muzikant en producer. Dat houdt in dat ik of op het podium sta of in de studio aan het werk ben aan mijn of andermans muziek. Muziek schrijven, inspelen, produceren en mixen is wat ik veel doe.

Jullie organiseren de Limelight Sessions. Kunnen jullie hier wat meer over vertellen?

Emi- Dat klopt! Samen met Serge organiseer ik dus deze nieuwe avonden. Wij hebben er superveel zin in, en voelen ons heel dankbaar om de Limelight Sessions naar zo’n fantastische locatie in Brielle te kunnen brengen.

Serge- Tijdens de corona crisistijd heb ik een videoclip opgenomen van een liedje dat een miljoen streams gehaald had. Dat hebben we in de st Catharijne kerk gedaan (zonder publiek). Toen ontstond het idee om in diezelfde stijl concerten te organiseren.

Hoe is Limelight Sessions ontstaan?

Emi- Limelight Sessions is 4 jaar geleden begonnen in Gloucester, Engeland (waar ik opgegroeid ben). We hebben daar een prachtige zaal – Guildhall. In die tijd was ik zelf bezig met heel veel optreden door heel Engeland, en daardoor kwam ik zoveel fantastische artiesten tegen, en ik wilde een platform in mijn eigen stad maken, voor mijn favoriete muzikanten… We hadden enorm veel geluk om heel veel steun van de lokale mensen te krijgen – en ook van de BBC, waar de Limelight artiesten vaak hebben gespeeld, en ik heb zelfs ook zelf een heel BBC-programma gepresenteerd, met alleen muziek van Limelights artiesten!

Limelight Sessions klinkt erg tof! Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?

Serge – Emi is de vriendin van een hele goede muzikale vriend van me. Zij organiseren op deze manier al concerten in de omgeving van Ede dus was het fijn om van hun expertise rondom de organisatie gebruik te kunnen maken.

Wat kunnen de toeschouwers verwachten van Limelight Sessions? Wat gaan we bijvoorbeeld allemaal horen en zien? Ons idee is om vooral een hele intieme sfeer in een hele mooie omgeving te maken, waar het niet perse uitmaakt voor genre je gaat beluisteren (we hebben veel singer-songwriter/pop/indie-folk gehad, maar ook muziek die een beetje richting country/jazz/klassiek leunt) Wij hebben altijd drie artiesten, en voor de sessies in Nederland hebben we normaal gesproken 2 ‘up and coming’ artiesten die uit Nederland komen, en één artiest uit het buitenland, die al een bekendere naam in hun eigen land zijn maar ook in het buitenland willen spelen… We hebben al veel artiesten gehad in onze kleine, intieme sessies, die nu grotere dingen aan het doen zijn – top 40 hits, Beste Zangers deelnemers, artiesten met uitverkochte headline shows, en tours door heel Europa… Maar toch kun je ze nog zien in een kleine, woonkamer achtige sfeer bij de Limelight Sessions – tussen de kerstlichtjes en zitzakken. Wij proberen om de sterren van morgen te vinden, en samen bij elkaar te brengen voor een intieme, betoverende avond – voor het publiek, en de artiesten zelf, om altijd te herinneren.

Waarom Brielle en de kerk als locatie?

Emi-Nou… Het is gewoon een prachtige locatie! De samenwerking met Kunst & Cultuur Brielle is geregeld door Serge, die in Brielle woont – toen zij zeiden dat het een mogelijkheid was om muziek in die kerk te kunnen doen, konden we niet wachten om het te organiseren!

Serge, je bent al heel wat jaren professioneel musicus en eigenaar van Black Oak Studio maar je bent sinds 2013 ook een Briellenaar. Wat hoop je voor Limelight Sessions in Brielle?

Ik hoop voor Limelight sessions dat er een hoop edities mogen volgen. Er zijn een hoop ongelofelijk goede en inspirerende artiesten waar nog nooit iemand van gehoord heeft, daar willen we verandering in brengen. Zelf weten we hoe moeilijk het is om te bouwen aan je eigen following als artiest, daarom zijn we blij de mensen en artiesten aan elkaar te kunnen koppelen en zo een hoop onvergetelijke avonden te kunnen neerzetten. Hopelijk wordt Limelight sessions een fenomeen waar mensen vanuit de omtrek trouw op af blijven komen.

Als laatste, waarom zouden mensen naar de Limelight Sessions moeten komen?

Emi- Als je van muziek houdt, en als je wilt weten wie in onze ogen de sterren van de muziekwereld van morgen gaan zijn, of als je iets nieuws wilt ontdekken en ervaren in een mooie omgeving, alleen of met vrienden… Kom maar lekker langs, ga op een zitzak liggen of ga rustig op een stoel zitten en laat je meenemen door de geweldige artiesten die komen spelen.

Serge– Als bezoeker kan je artiesten van internationaal topniveau bewonderen in een van Brielles mooiste en indrukwekkende locaties.

Koop hier je tickets >