Cultuuragenda Cursus Geen

Lezing:  Johannes Vermeer en een excursie naar een nieuwe expositie van zijn werk.

Meer info >

Net zoals onze activiteiten rond de expositie van Gustav Klimt organiseren wij nu een lezing over Johannes Vermeer en een excursie naar een nieuwe expositie van zijn werk.

Johannes Vermeer (1632-1675) leefde en werkte in Delft. Zijn werk is vooral bekend om zijn verstilde, introverte scènes binnenshuis, zijn ongekende gebruik van helder, kleurrijk licht en zijn overtuigende illusionisme.Vermeer had een voorkeur voor tijdloze, ingetogen momenten. Hij blijft raadselachtig vanwege de onnavolgbare kleurstelling en het verbijsterende lichtgehalte. Vermeers schilderijen, meestal genrestukken en een paar historiestukken, allegorieën en stadsgezichten, onderscheiden zich door een subtiel kleurgebruik en een ideale compositie. Hij gebruikte soms dure pigmenten en had een grote voorkeur voor ultramarijn en loodtingeel

In tegenstelling tot Rembrandt, heeft Vermeer met ongeveer 35 schilderijen een opvallend klein oeuvre nagelaten.

Omdat zijn schilderijen in collecties en musea over de hele wereld tot de topstukken behoren, wordt zijn werk slechts bij wijze van uitzondering uitgeleend Dit is dé kans om de schilder goed te leren kennen en dichterbij Vermeer te komen!

tijd:
woensdag 20.00 – 22.00
startdatum: 8 maart
plaats:
De Man, Oostvoorne
docent: Mw. Drs. P. Huisman
prijs: € 5,00
met korting: € o,00
Meer info >

Evenement info

Datum: woensdag maart 8 2023
Tijd: 20:00
Locatie: De Man, Oostvoorne