Cultuuragenda Cursus Geen

Lezing: Asturië en het leven in onbekend Spanje

Meer info >

Asturië ligt in het noordwesten van Spanje en is bij niet veel mensen bekend als vakantieregio. Hooguit bij de pelgrims die via de kustroute naar Santiago de Compostela dit gebied doorkruisen. Havensteden Avilés en Gijón, hoofdstad Oviedo en natuurgebieden als Picos de Europa en de mooie kustlijn van de Costa Verde, zijn toch zeer zeker een bezoek waard. Sanne kwam terecht in dit relatief onbekende stukje Spanje. Waarom bleef zij en wat raakte haar zo in dit landschap en de bevolking?

In deze lezing geeft zij onder meer een antwoord op deze vragen. Zij kent het gebied door en door en weet ook alles over de Spaanse manier van leven. Hoe ziet het dagelijks leven in Spanje eruit en wat zijn de culturele verschillen met Nederland? Ook de lokale gastronomie en de natuur in Asturië komen uitgebreid aan bod.
Het Asturië van vandaag komt ook ter sprake. Het gebied kent helaas nogal wat sociaal-economische problemen. Er is niet veel werk waardoor veel jongeren moeten verhuizen naar de grote Spaanse steden of het buitenland, maar zodra het even kan komen zij terug naar ‘la tierrina’, hun geliefde ‘Asturias’. En dat is niet voor niets!

Inschrijving voor een lezing of film is niet nodig, kaartverkoop aan de zaal

tijd:
woensdag 20.00 – 22.00
startdatum: 15 februari
plaats:
De Man, Oostvoorne
docent: Mw. S. Vuik
prijs: € 5,00
met korting: € o,00
Meer info >

Evenement info

Datum: woensdag februari 15 2023
Tijd: 20:00
Locatie: De Man, Oostvoorne