Cultuuragenda Muziek Geen

Klezmermuziek in de Sjoel

In Sjoel Brielle

Op deze middag kunt u in De Sjoel te Brielle komen genieten van vrolijke en opzwepende klezmermuziek gespeeld door de band Agge Nebbisj.

Klezmer werd oorspronkelijk door de Jiddisch sprekende joden in Midden- en Oost Europa gespeeld. De muzikanten speelden vooral op huwelijksfeesten en tijdens andere feestelijke gebeurtenissen. Klezmermuziek is naast de muziek uit de Balkan, Rusland en Oekraïne ook sterk beïnvloed door oriëntaalse zigeunermuziek. Vanaf 1900 kwamen daar het rijke repertoire uit het bloeiende Jiddisch theaterleven en de jazzmuziek bij.

De band Agge Nebbisj bestaat al bijna 23 jaar en heeft inmiddels een breed en afwisselend repertoire opgebouwd waarin zang, viool en klarinet centraal staan. Aangevuld met accordeon, gitaar, bas en percussie klinken verschillende klezmerstijlen: van jazzy tot gipsy, van tango tot ladino.

Evenementen info

tijd:                               14.00 uur,  zaal open 13.30 uur.

locatie:                         De Sjoel, Turfkade 16, Brielle

reserveren:                   is noodzakelijk en kan tot en met vrijdag 4 november 2022 via sjoelreservering@kpnmail.nl onder vermelding van het aantal personen.

Kaartverkoop

Entree bedraagt € 10,00 per persoon. U betaalt cash aan de zaal.

Evenement info

Datum: zondag november 6 2022
Tijd: 14.00 uur, zaal open: 13.30 uur
Locatie: Turfkade 16