Cultuuragenda Muziek Geen

Optreden: Klezemerband Agge Nebbisj

Op zondag 21 mei 2023 kunt u in de voormalige synagoge (de Sjoel) te Brielle komen genieten van vrolijke en opzwepende klezmermuziek gespeeld door de band Agge Nebbisj.

Klezmer werd oorspronkelijk door de Jiddisch sprekende joden in Midden- en Oost Europa gespeeld. De muzikanten speelden vooral op huwelijksfeesten en tijdens andere feestelijke gebeurtenissen. Klezmermuziek is naast de muziek uit de Balkan, Rusland en Oekraïne ook sterk beïnvloed door oriëntaalse zigeunermuziek. Vanaf 1900 kwamen daar het rijke repertoire uit het bloeiende Jiddisch theaterleven en de jazzmuziek bij.

De band Agge Nebbisj bestaat al bijna 23 jaar en heeft inmiddels een breed en afwisselend repertoire opgebouwd waarin zang, viool en klarinet centraal staan. Aangevuld met accordeon, gitaar, bas en percussie klinken verschillende klezmerstijlen: van jazzy tot gipsy, van tango tot ladino.

Evenementen info

Reserveren: is noodzakelijk, dit kan tot en met vrijdag 24 maart 2023 via sjoelreservering@kpnmail.nl  met vermelding van het aantal personen.

Kaartverkoop

Entree bedraagt € 13,00 per persoon inclusief consumptie. Betalen contant aan de zaal.

Evenement info

Datum: zondag mei 21 2023
Tijd: 14.00 uur
Locatie: Turfkade 16