10-01-2024 Jeugd, Talentontwikkeling K&C Brielle

Inspirerende workshop dag voor Show Your Talent

Geschreven door Saar Lemmen
Afgelopen woensdag 3 januari werd er een leuke workshop dag georganiseerd door Nathalie en Faure, voor het evenement Show Your Talent. De meeste van de talentvolle deelnemers kwamen in hun vakantie naar “Bravo” van stichting push, in Brielle.

Deze dag zorgt er ook voor dat de deelnemers kennis konden maken voordat de voorrondes starten op 14 januari. Van jong naar oud, de deelnemers stroomden binnen. Er werd al heel gezellig gekletst met elkaar terwijl de dag nog moest beginnen! Nathalie en Faure hadden een enorm leuke planning gemaakt; namelijk twee nuttige workshops. Nadat Nathalie en Faure de dag hadden geopend met een kleine uitleg, startten we met de eerste workshop.

Sofie, van Buro Beat, gaf ons een hele inspirerende workshop over het beheren van je sociale media als artiest zijnde. Wanneer je beginnend artiest bent, wil je natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen jouw talent ontdekken. Maar, hoe doe je dat? Sofie nam een paar handige tips met ons door.
Je wilt jouw “ideale publiek” creëren. Door middel van content pijlers zoek je de juiste onderwerpen voor jouw instagram feed of tiktok account. Dat kan zijn: je sport, je talent, waar je geïnteresseerd in bent of gewoon wat je wilt delen. Zo kan je binnen de lijnen blijven van jouw content en vinden je volgers het leuk om naar te kijken. Wat ook helpt, is direct aan je volgers vragen wat ze willen zien op jouw account. Daarover kregen we ook genoeg tips. De vragen: “Wat post je en waar post je het op?” zijn goed beantwoord tijdens deze leerzame workshop. Vooral de wat oudere deelnemers met sociale media hadden hier wat aan. De jonge talentjes zijn in gesprek gegaan met Nathalie en Faure. Aan de hand van een tekenopdracht zijn ze gaan nadenken over hoe je voorstelt op het podium en wat je spannend zal vinden tijdens de voorronde. Nathalie en Faure zijn nu helemaal klaar om de jongste deelnemers op weg te helpen!Kortom, we hebben hier enorm veel aan gehad en de workshop is heel leuk gegeven door Sofie, dankjewel!

Na een pauze van een half uur, om alle informatie te verwerken, begon de tweede workshop. Deze kwam Brandon Taylor geven, performance creator bij Taylor Made in Hellevoetsluis. Iedereen had zin om te bewegen en was zeer enthousiast.
Hij vertelde eerst het een en het ander over podium elementen. Licht, geluid, decor, ruimte en lichaamstaal is dè sleutel tot een goeie voorstelling. Wat je ook doet, dansen, zingen, voorlezen, het begint al bij het oplopen van het podium. Brandon gaf een paar voorbeelden, en vroeg of wij de verschillen konden benoemen aan de hand van de podium elementen. “Wat voor effect geeft het?” De vraag werd verrassend goed beantwoord. Er werd duidelijk dat je echt overal aan moet denken, dus niet alleen je act. De muziek is belangrijk, het decor, het gebruikmaken van de ruimte en; het meest belangrijke, je lichaamstaal. Brandon noemde het mooi: “Performance is vertrouwen.”
Even later zijn we allemaal even uit onze comfortzone gegaan. De deelnemers kregen namelijk een korte choreografie geleerd. Tot mijn verbazing deed iedereen hartstikke leuk mee. Maar ja, met een zaal vol creatieve en dappere talenten, had ik ook niet anders verwacht.

Nathalie sloot de dag af met een motivatie speech en samen met Faure de laatste informatie over de voorrondes op 14 januari. De deelnemers die ik gesproken heb, waren enthousiast en konden niet wachten om hun talent te laten zien.
Er zijn nog een paar achteraf blijven hangen, om muziek te maken. Ik vind het zo mooi dat deze talentenjacht mensen verbind en dat het zo goed klikt. Ik denk dat, naast je talent laten zien aan de wereld, het doel van Faure en Nathalie is om deze jongeren bij elkaar te brengen. We kunnen allemaal nog van elkaar leren.

Het was dus een hele gezellige en leerzame dag. Er is kennis gemaakt met bijna alle deelnemers en we hebben twee hele interessante workshops gehad. Bedankt Sofie en Brandon, en ook bedankt Nathalie en Faure.

Tot de voorrondes!