Cultuuragenda Jeugd K&C Brielle

Hoog niveau tijdens spannende finale Show Your Talent 2024!

 

Geschreven door Saar Lemmen

Fotograaf Marvin Don

 

“Ik ben heel blij dat ik gekozen ben als winnaar, maar natuurlijk is iedereen die in deze laatste weken op dat podium heeft gestaan een winnaar”  Cate, 14 jaar.

Zenuwen, professionele jury’s, een samenvatting van het hele traject en vooral heel veel talent; Dit was ‘m dan! De finale van Show Your Talent.

Afgelopen zondag was de laatste dag van de talentenjacht Show Your Talent. De dag waar het om draaide. De winnaar kreeg maar liefst 1000 euro en een plek in de culturele programmering.

Dit keer zat er een andere jury om alle deelnemers te beoordelen. Serge Dusault zat er vooral voor de muzikale acts. Zang en instrumentale optredens werden door hem goed bekeken. Christiaan van Dijk keek naar dans. Doordat hij al twintig jaar ervaring heeft in dit vak, kon hij sterkte tips geven. En Marco van ’t Wout lette op alles eromheen. Het theatrale, het podiumgebruik, de intonatie van tekstgebruik.

De drie juryleden waren het unaniem eens, de winnaar van SYT 2024 is de 14- jarige Cate! Zij zong ‘No Time To Die’ van Billie Eilish en nam ons helemaal mee in het verhaal. Met haar zangkunsten blies ze iedereen omver en door haar emotie in het nummer was heel de zaal muisstil.

Er werden ook twee aanmoedigingsprijzen uitgereikt ter waarde van 250 euro. Deze gingen naar Rachel en Gray. Rachel zong haar eigen liedjes met behulp van haar gitaar. Gray won de talentenjacht op het Helinium in Hellevoetsluis, en behaalde zo een plek in de finale voor Show Your Talent. Dit pakte goed uit, want met Gray’s dans werd de tweede aanmoedigingsprijs gewonnen.

De sfeer in het volle BREStheater was ontzettend goed. Het publiek was aan het genieten van de show, dankzij Nathalie en Faure. Samen hebben ze heel het programma in elkaar gezet. Allebei deden ze zondag waar ze goed in zijn. Faure was backstage en Nathalie op het podium. Ook hebben ze wederom weer talent de kans gegeven om zich te laten zien. Haefje, Yens en Regillio vielen net buiten de leeftijdsgrens, maar hebben toch hun act gedaan in de finale. Marvin Don maakte weer prachtige foto’s net zoals tijdens voorrondes en Saar Lemmen heeft voor de finale haar laatste artikel over Show Your Talent geschreven.

Wethouder Postma was ook aanwezig en zij gaf aan “flabbergasted” te zijn van al het talent op Voorne Putten.

Faure en Nathalie hebben namens Stichting Kunst en Cultuur Brielle iets heel moois neergezet deze afgelopen weken. Nieuwe inspiratie, talent en vriendschappen zijn hier uitgekomen. Ik spreek voor alle deelnemers als ik zeg, bedankt voor alle kansen en de fijne omgeving die jullie hebben gecreëerd. Op naar nog veel meer edities van Show Your Talent!