29-04-2022Cultuuragenda Theater BREStheater

‘Ik wil bezoekers een mooie filmavond bezorgen’

Wat doet een vrijwilliger bij BRESfilm en wat is er zo leuk aan? Wij vroegen het Barbara de Regt, die al jarenlang lid is van de werkgroep BRESfilm.

Hoe ben jij ooit vrijwilliger geworden bij BRESfilm?

Tot ongeveer 2008 was er een bioscoop in de Nobelstraat in het pand waar nu restaurant Nouba zit. Eens per maand draaide daar een filmhuisfilm, daar ging ik regelmatig heen. Na sluiting van de bioscoop besloot Elly Wester, de toenmalige coördinator van BREStheater, om de maandelijkse filmhuisavond voort te zetten. Ik heb gereageerd op haar oproep voor filmvrijwilligers en daar heb ik geen dag spijt van gehad.

Wat vind je er dan zo leuk aan?

Ik vind het leuk om onze bezoekers een mooie filmavond te bezorgen. Samenwerken met mensen die dezelfde interesse hebben geeft mij altijd inspiratie voor nieuwe films, maar ook voor boeken, tentoonstellingen en voorstellingen, omdat alle medewerkers en vrijwilligers van BREStheater -net als ik- liefhebbers zijn van kunst en cultuur.

Waarom raad je anderen aan om ook vrijwilliger te worden?

Om te beginnen kunnen we versterking gebruiken omdat we heel graag vaker films willen vertonen. Een voorbeeld van deze uitbreiding is het mini filmfestival op 7 mei waarbij we aansluiten bij het thema van het Bevrijdingsfestival Brielle. Als je van films houdt ga je als filmvrijwilliger de nieuwe films en recensies intensiever volgen om met elkaar het programma voor BRESfilm te maken.

Wat kunnen nieuwe vrijwilligers verwachten?

De filmkeuze is elk jaar een belangrijke proces, we proberen telkens een programma te maken met redelijk recente films van verschillende genres en uit  verschillende delen van de wereld. Daarnaast begeleiden de vrijwilligers de filmavonden, we bedienen de kassa en de apparatuur en zorgen voor de publieksbegeleiding.

Een keer per jaar organiseren we een openluchtbioscoop op het Prikkevest, dat is wat meer werk maar altijd een feest om te doen. Kortom: leuk vrijwilligerswerk in een gezellig team met hele goede ondersteuning vanuit BREStheater en stichting Kunst en Cultuur Brielle.

Hoeveel tijd kost het? 

Het kost niet veel tijd, we vergaderen ongeveer vijf keer per jaar en zijn zoveel mogelijk bij de filmvertoningen aanwezig.

Hoe kunnen mensen zich aanmelden?

Wie interesse heeft neemt met ons contact op via info@brestheater.nl onder vermelding van ‘BRESfilm vrijwilliger’.  Ook als je vooraf vragen hebt, kun je daarheen mailen.

Tot slot

Tot slot nog een oproep aan iedereen: laat ons weten wat je van het filmaanbod vindt en wanneer je het liefst wilt komen kijken in BREStheater. Vul daarvoor onze enquête in, klik hier. Dit kan nog tot 2 mei. Het invullen duurt maximaal drie minuten en kan ook als je niet eerder naar BRESfilm bent geweest. We zijn erg blij met je reactie!

Van links naar rechts: werkgroepleden Chris, Barbara, Lia, Janny en Cees.