Cultuuragenda Muziek Geen

Gospelconcert Sint-Catharijnekerk

Brielle Blues organiseert in samenwerking met de Culturele Commissie Sint-Catharijne zaterdag 24 juli 2021 om 16:00 uur een gratis Gospelconcert met het Eliah Gospel & Soul Choir. 

Met inachtneming van de Covid-19 voorschriften is het concert toegankelijk voor 125 personen. De inloop is vanaf 15:30 uur en vol=vol.

Gospelmuziek werd geboren in de katoenvelden van de zuidelijke staten van de Verenigde Staten van Amerika. Het is zwarte religieuze muziek die sterk beïnvloed werd door zowel de ritmische muziek die de slaven meebrachten uit Afrika alsook door de ‘bevindelijke’ manier van geloven van de blanken. Het leven na de dood, vaak aangeduid als het oversteken van de rivier de Jordaan, is een zeer vaak terugkerend thema.

Het uit 20 zangers bestaande Eliah Gospel & Soul Choir onder leiding van dirigent Trea Kuijsten en pianist Govert van der Kolm, heeft een breed repertoire, variërend van traditionele gospelsongs en wereldberoemde soul hits zorgt voor onvergetelijke optreden. Elijah heeft optredens verzorgd bij uiteenlopende gelegenheden. Zo trad het koor op samen met de Handsome Poets en Chi Coltrane in Paradiso en tijdens de Uitmarkt in Amsterdam. Verder werd meegewerkt aan diverse radio- en tv shows. De debuut-cd “Elijah” bevat naast traditionele gospel ook nummers van Les Humpries, Don Covay, Carole King en Michael Jackson.

Inloop

  • Gratis, inloop tot vol

Evenement info

Datum: zaterdag juli 24 2021
Tijd: 16:00 uur
Locatie: Catharijnehof 1, Brielle