Cultuuragenda Dans Extern

GEZOCHT: Dansliefhebbers van alle leeftijden!

BEN JIJ EEN JONGERE (12+), VOLWASSENE (25+) OF OUDEREN (60+)EN HOUD JE VAN DANSEN EN OPTREDEN VOOR PUBLIEK? GEEF JE DAN OP!! 

Na het succesvolle project (Re) Connect uit 2022, een moderne dansvoorstelling met ouderen en jongeren, is er in dit nieuwe choreografie project naast de ouderen en jongeren ook plek voor de generatie ertussen, de volwassenen. Wil jij samen met anderen dansen in een moderne dansvoorstelling, dat in theater Twee Hondjes opgevoerd wordt, geef je dan nu op!

In een dans drieluik met jongeren, volwassenen en ouderen zoeken we antwoorden op de vraag hoe kunst voor verbinding kan zorgen tussen de drie generaties.

In dit moderne dans project gaan we op zoek naar de authenticiteit van elke deelnemer en proberen we achter de façades te komen die we ophouden. Wat laat je van jezelf wel en niet zien? Welke lagen mogen er afgepeld worden? Hoe verhouden we ons hierbinnen tot elkaar en waarin vinden we herkenning bij elkaar? Tijdens het choreografie proces ga je de verbinding met jezelf op een diepere laag aan, zul je je verbinden met de andere deelnemers en uiteindelijk ook met het publiek.

Binnen elke leeftijdsfase gaan we anders om met de façades die we ophouden. Waardevol is het om onderling hierover ervaringen uit te wisselen, om zo elkaar te inspireren en van elkaar te leren, respect op te brengen en vooroordelen weg te nemen. Dit thema aan te raken door middel van de kunstuiting moderne dans geeft een rijkheid aan kansen voor de vertaalslag naar een betekenisvolle dansvoorstelling, waarbij de vraag hoe kunst kan bijdragen aan verbinding tussen de verschillende generaties spelenderwijs beantwoord zal worden. Door middel van aangeleerde dans en eigen improvisaties geven we de voorstelling vorm.

Het project zal bestaan uit 10 bijeenkomsten per groep (generatie) op maandag en 3 bijeenkomsten met alle drie de groepen samen op zondag. De voorstelling is op zondag 8 oktober 2023 in Theater Twee Hondjes. Meer informatie over repetitiedatums en tijden is te vinden op:

 www.marjolijnbreuring.com

Initiatiefnemer Marjolijn Breuring werkt sinds 1993 als docent dans aan het Helinium. Als ervaren docent in werken met jongeren maakte ze kennis met een Haags dansinitiatief voor ouderen (Holland Dance festival) en raakte geïnspireerd door het effect dat het dansen op het welzijn van ouderen had, de verhalen die verteld werden en het plezier en de vriendschap die gedurende het project ontstonden. Toen in Hellevoetsluis het “Fijn je te zien”- project GOUDEN DANS werd gedaan, heeft ze zich aangesloten om research te doen naar de praktijk van zo’n project en heeft zelf ook een repetitie geleid. Afgelopen jaar heeft Breuring zelf een dansproject opgezet waar het succesvolle (Re) Connect het resultaat van is. Deelnemers van het eerste uur zijn enthousiast en kijken uit naar een vervolg. Ook stonden er mensen op de wachtlijst die nu zouden kunnen aansluiten, als ook enthousiaste dansliefhebbers die de voorstelling bezocht hebben.

Ook nieuwe belangstellenden van alle drie de generaties worden hartelijk uitgenodigd zich aan te melden. De kennismakingsworkshop staat gepland op maandag 15 mei. Interesse? Mail naar:

m.breuring@chello.nl

En meld je aan onder vermelding van je naam, leeftijd, mobiele telefoonnummer, danservaring en korte motivatie.

UPDATE: ER IS ALLEEN NOG PLEK VOOR JONGEREN EN VOLWASSEN! 

Ga naar de cultuuragenda >