Cultuuragenda Film Geen

Filmfestival: Kruistocht in spijkerbroek

De Volksuniversiteit Westvoorne start haar 75-jarig jubileum met een feestelijk FILMFESTIVAL

In 2021 bestaat de Volksuniversiteit Westvoorne 75 jaar en is nog steeds springlevend. Om dat feest te vieren willen wij u verwennen met een echt Filmfestival. U kunt zich een dag lang in uw eigen omgeving onderdompelen in de wondere wereld van de film. Op deze filmzondag kunt u ervoor kiezen om 4 bijzondere films te zien, maar het kan ook met minder films een feestdag worden als u kiest voor 1, 2 of 3 fijne films. En neemt u gerust familie of vrienden mee.
Om de feestvreugde te verhogen worden de bezoekers na afloop van de films verrast met een drankje en iets lekkers.

Het Bestuur verwelkomt u graag op deze eerste jubileumactiviteit van uw jarige Volksuniversiteit Westvoorne.

NL, 2006, regie Ben Sombogaart, speelduur 125 minuten.
Met: Johnny Flynn, Stephanie Leonidas, Emily Watson e.a.
Nederlands nagesynchroniseerd.

De vijftienjarige Dolf gebruikt een prototype van een tijdmachine en belandt per ongeluk in de middeleeuwen. Hij wordt neergeslagen door struikrovers, maar wordt gered door de mooie en stoere Jenne. Zij maakt deel uit van een kinderkruistocht: achtduizend kinderen op weg naar Jeruzalem om de stad te bevrijden van de Arabieren. Dolf helpt de kinderen de verschrikkelijke bergen te trotseren, infectieziektes te overwinnen en roofridders te verslaan.
Langzaamaan realiseert Dolf zich dat het echte gevaar schuilt in vader Anselmus, de charismatische leider van de kruistocht”.

Het boek Kruistocht in Spijkerbroek verscheen voor het eerst in 1973 en is nu nog steeds een populair jeugdboek, bekroond met o.a. de Gouden Griffel, 1974, en de Europese prijs voor het historische jeugdboek, 1976.

Kosten: € 5voor leden Volksuniversiteit Westvoorne, voor niet-leden €7
Tijd: 10:30-12:30 uur
Opgeven / meer info via onderstaande knop:

Aanmelden >>

Evenement info

Datum: zondag februari 20 2022
Tijd: 10:30-12:30 uur
Locatie: De Man, Oostvoorne, Grote zaal