Cultuuragenda Film Geen

Filmfestival: Never look away

De Volksuniversiteit Westvoorne start haar 75-jarig jubileum met een feestelijk FILMFESTIVAL

DE, 2018; regie Florian Henckel von Donnersmarck, speelduur 188 minuten.
Met Lars Eidinger, Sebastian Koch e.a.

Een kunststudent raakt via de liefde verbonden met het dubieuze oorlogsverleden van zijn schoonvader. Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscarwinnende Das Leben der Anderen, baseerde zich op het levensverhaal van de Duitse kunstenaar Gerhard Richter.

Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verschrikkingen die plaatsvinden onder Hitlers regime, raken ook zijn persoonlijke leven. Kurts jonge tante die kampt met een psychische aandoening valt ten prooi aan de nazi’s. Al in zijn vroege jeugd wordt duidelijk dat Kurt een kunstzinnig talent heeft.

Op de kunstacademie in Oost-Duitsland ontmoet hij Elisabeth (Paula Beer). De twee worden op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband (Sebastian Koch), is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. Kurt en Elisabeth vluchten naar West-Duitsland, waar Kurt gaat studeren aan de kunstacademie van Düsseldorf.

De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.

Kosten: € 5voor leden Volksuniversiteit Westvoorne, voor niet-leden €7
Tijd: 18:30-21:45 uur
Opgeven / meer info via onderstaande knop:

Aanmelden >>

Evenement info

Datum: zondag februari 20 2022
Tijd: 18:30-21:45 uur
Locatie: De Man, Oostvoorne, Grote zaal